Sport

Zbog glasa za Mesija, rasistički komentari i poziv na otkaz Davida Alabe

Austrijski fudbaler David Alaba, našao se na velikom udaru kritika navijača Real Madrida, koji žele njegov odlazak iz kluba i to sve zbog Alabinog glasa za Mesija u izboru za FIFA nagradu "THE BEST"
Zbog glasa za Mesija, rasistički komentari i poziv na otkaz Davida AlabeGetty © Andreas Rentz

Argentinac Lionel Mesi proglašen je za najboljeg fudbalera 2022. godinem, u tradicionalnom izboru FIFA.

Mesi je u trci za nagradu "THE BEST", završio ispred napadača Real Madrida Karima Benzeme i zvezde PSŽ-a Kilijana Mbapea.

Kako u glasanju za ovu nagradu učestvuju i fudbaleri, fudbalsku javnost posebno je zaintrigiralo to kako su glasali neki od najboljih na svetu.

Veliku pažnju privukli su glasovi Davida Alabe, austrijskog fudbalera koji nastupa za Real Madrid.

Alaba je glasao na prvom mestu za Mesija, potom za Benzemu i na trećem mestu za Mbapea, čime je bio jedini fudbaler "kraljevskog kluba" koji nije prvi glas dao svom saigraču Karimu Benzemi.

Zbog tog poteza, navukao je veliku gnev navijača "los blankosa" na sebe, koji su mu preplavili profile na društvenim mrežama rasističkim komentarima i pozivima da hitno napusti klub.

Ubrzo je usledio odgovor austrijskog fudbalera, koji je razjasnio situaciju.

"Nacionalni tim Austrije je glasao kao tim, a ne ja pojedinačno. Odlučeno je kolektivnim glasanjem. Svi znaju koliko se divim Karimu i njegovim partijama, a pogotovo on. Nebrojano puta sam rekao da je po mom mišljenju, on najbolji napadač na svetu i nisam promenio mišljenje. Nemam dilemu", napisao je Alaba na društvenim mrežama.

image