Sport

"Saga Grizman" je napokon gotova, Francuz trajno u Atletiku za 20 miliona evra

Španski fudbalski klub Atletiko Madrid saopštio je da je završio trajni prelazak francuskog fudbalera Antoana Grizamana, koji je potpisao ugovor sa "jorgandžijama" do 2026. godine.

Saga oko Grizmana je napokon gotova, što je bilo nagovešteno i njegovom minutažom u poslednje dve utakmice.

Za razliku od prethodnih mečeva na početku sezone, Grizman je od starta bio u postavi Atletika, a ne od 60. minuta, što je značilo da su se Barselona i tim iz Madrida dogovorili oko trajnog transfera.

Grizman je prethodno bio na pozajmici iz Barselone, da bi sada i definitivno i ponovo postao fudbaler Atletika.

Francuz je ugovorio saradnju do 2026. godine, a kako je preneo predsednik Barselone Đoan Laporta, Atletiko će platiti 20 miliona evra, plus četiri miliona kroz nekoliko bonusa.

Grizman se smatra jednim od najvećih promašaja Barselone, koja ga je iz Atletika dovela pre dve godine za 125 miliona evra, da bi ga nakon par osrednje odigranih sezona, prodala za 100 miliona manje.

Laporta je dodao da se Barselona odrekla Grizmana iz finansijskih razloga, kako mu ne bi isplaćivala 35 miliona evra kroz plate.

Dve strane dogovorile su saradnju oko Grizmana, manju od prvobitno planirane, pošto je Atletiko odbijao da plati ugovorenih 40 miliona evra.

Nakon limitirane minutaže, koja je bila uslov za isplatu pune cifre, Barselona se nije odlučila na to da se slučaj odvede na sud, već je pristala na manje uslove koje je postavio Atletiko.

Grizman je za Barselonu odigrao 102 utakmice, postigao 35 golova i upisao 17 asistencija.

U novoj sezoni, u dresu Atletika, upisao je 11 nastupa u svim takmičenjima, postigao tri gola i dva puta bio asistent.

image