Sport

Arteta slavi Nelsona – veliki preokret Arsenala vredan možda i titule!

Arsenal u jednoj od najuzbudljivijih utakmica ove sezone napravio veliki preokret i pokazao da je skovan od materijala dostojnih za titulu
Arteta slavi Nelsona – veliki preokret Arsenala vredan možda i titule!Getty © Shaun Botterill

Dan u Premijer ligi počeo je derbijem između Mančester sitija i Njukasla, ali su "građani" ipak potvrdili da su kvalitetniji rival.

Ekipa Pepa Gvardiole ne odriče se prestola u Engleskoj i "svrake" su ispraćene sa 2:0.

Prednost domaćinu na "Etihadu" doneo je Fil Foden u 15. minutu, koji je izgleda ozbiljno shvatio reči trenera da mora ponovo da se bori za mesto u startnoj postavi.

Bio je to treći pogodak mladog reprezentativca u poslednja tri susreta, a trijumf je u nastavku overio Bernardo Silva, na asistenciju Erlinga Holanda.

Siti sada ima 58 bodova i malo je nedostajalo da se primakne Arsenalu, ali se to ipak nije dogodilo.

"Tobdžije" su na svom terenu nekako izvukle bod protiv Bornmuta u utakmici koja je završena 2:2.

Sitijevi navijači ozbiljno su se poradovali već na startu tog susreta jer je Arsenal primio gol u prvom napadu. Biling je savladao Arona Ramzdejla posle devet sekundi i 11 stotinki, što je drugi najbrži pogodak u istoriji Premijer lige.

Ta radost plavog dela Mančestera bila je još veća početkom drugog poluvremenu, kada je ne semaforu pisalo 0:2, ali je onda usledio neverovatan preokret.

Tomas Parti je smanjio na 1:2, počelo je da "kuva" na tribinama, a atmosfera je dostigla usijanje pošto je rezervista Ben Vajt izjednačio.

Njemu je centrirao Ris Nelson, još jedan momak koji je ušao sa klupe, a onda je izrastao u džokera i heroja španskog trenera. U 98. minutu je, posle kornera, prihvatio odbitak i postigao fantastičan gol za još impresivniji preokret od 3:2.

Klub iz severnog Londona je još jednom pokazao šampionski DNK i opet otišao na +5 u odnosu na Siti.

U ostalim utakmicama Brajton je sa 4:0 deklasirao Vest Hem, a Čelsi je konačno trijumfovao. "Plavci" su sa 1:0 bili bolji protiv Lidsa i, barem za sada, spasli menadžera Grejema Potera.

Istim rezultatom Aston Vila je na svom stadionu savladala Kristal Palas, baš kao i Vulverhempton, koji je trijufmovao nad Totenhemom.

image