Sport

Poter posle plasmana u četvrtfinale Lige šampiona: Emocije pomešane, prošli smo težak period

Menadžer Čelsija Grejem Poter izjavio je da je oduševljen plasmanom londonskog kluba u četvrtfinale Lige šampiona, prenosi Skaj
Poter posle plasmana u četvrtfinale Lige šampiona: Emocije pomešane, prošli smo težak periodGetty © Clive Rose / Staff

Čelsi se plasirao u četvrtfinale LŠ, pošto je sinoć u Londonu savladao Borusiju Dortmund 2:0 u revanšu osmine finala LŠ. U prvom meču bilo je 1:0 za Borusiju.

"Nisam siguran kako se osećam. Mnogo je emocija. Bilo je napeto na kraju meča, ali momci su igrali fantastično. Oduševljen sam što smo prošli dalje. Prošli smo kroz težak period i ovo takmičenje nam mnogo znači. Želeli smo da prođemo među najboljih osam i to nam je dobra osnova za narednih nekoliko nedelja", rekao je Poter.

On je istakao da Čelsi sada mora da se okrene obavezama u Premijer ligi.

"Moramo da se oporavimo i pripremimo za subotu kada igramo protiv Lestera. Ovo je sjajno za momke, dve utakmice bez primljenog gola posle teškog perioda. To se u životu dešava, radi se o tome kako ćete reagovati, a igrači su bili fantastični".

Čelsi je do trijumfa stigao golovima Rahima Sterlinga u 43. i Kaja Haverca u 53. minutu iz penala. Haverc je prvo pogodio stativu, ali je penal ponovljen zbog ulaska igrača Dortmunda u šesnaesterac, a onda je fudbaler Čelsija iz drugog pokušaja zatresao protivničku mrežu.

"Iskren da budem nisam sve najbolje video. Znam samo da je neko ušao u šesnaesterac pre vremena. Dešavaju takve stvari. Haverc je izdržao pritisak. Očigledno je da imamo poverenja u njega. Nisam gledao kad je šutirao, ali sam bio oduševljen kada sam čuo urlanje navijača. Izvođenje penala nije za mene, divim se svakome ko to radi", zaključio je Poter.

image