Sport

Stojković: Nije istina da sam sa Džajićem u lošim odnosima, očekujem podršku od njega

Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se u Kući fudbala u Staroj Pazovi, gde će se pripremati za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo
Stojković: Nije istina da sam sa Džajićem u lošim odnosima, očekujem podršku od njega© Tanjug

Orlovi će u prvoj utakmici u petak dočekati Litvaniju, a tri dana potom gostuju Crnoj Gori.

"Nalazimo se na početku novog ciklusa - kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Ono što bih voleo odmah da kažem je da je naš cilj nad svim ciljevima plasman. Želimo da budemo učesnik kontinentalnog takmičenja", rekao je Stojković na početku konferencije, pa potom nastavio:

"Što se tiče sastava tima, mislim da je ova grupa igrača najpotrebnija za utakmice protiv Litvanije i Crne Gore. Ako bih krenuo pojedinačno da obrazlažem zašto je neko u satavu tima, a zašto neko nije, otišli bismo daleko, ali ovo je moja odluka iza koje ja stojim. Igrači i vi znate odlično da sam otvoren i da sa mnom nema tajni. Pratili smo sve segmente igre: koliko neko trenutno igra, u kakvoj je formi...tako da smo došli do spiska igrača koji su nam trenutno najpotrebniji da izguramo ove dve utakmice kako treba".

Selektor je otkrio da je još jedno ime imao u planu.

"Želeo sam da pozovem i golmana Kovačevića, ali kako papirologija nije gotova, nisam želeo da komplikujem. Da li će papirologija biti gotova danas, sutra, za sedam dana...nebitno...on će biti pozvan u nacionalni tim čim bude završeno. Najvažnije je da smo postigli dogovor da on nastupa za reprezentaciju Srbije i da se to ne dovodi u pitanje", rekao je Stojković, pa se potom dotakao i golmana Marka Dmitrovića:

"On nas je pre nekoliko dana obavestio da ne želi više da igra za reprezentaciju, da mu je cilj da se posveti klupskim obavezama. Posle dve godine naše saradnje poželeo bih mu sve najlepše. To je isključivo njegova odluka, pretpostavljam da želi da se bori da bude prvi golman u Sevilji. Prema njegovim rečima Srbija ima dovoljno mladih golmana kojima treba pružiti šansu. Istina je ovo što govorim, zato ne bih voleo da se prave spekulacije oko toga".

Nedavno je održana Izborna skupština Fudbalskog saveza Srbije na kojoj je izabran Dragan Džajić za predsednika. Kako su se u javnosti mogle čuti priče da su Piksi i on u lošim odnosima, selektor je odlučio da to demantuje.

"Na skupštinu sam došao isključivo iz poštovanja prema FSS. Tog dana sam želeo da budem deo fudbalske Srbije, kojoj je izuzetno lepo pripadati. Izbori nisu moj deo posla, niti sam se mešao u to. Ipak, mogu da kažem da mi je drago što smo napokon dobili predsednika, jer se nadam da će to unaprediti rad saveza. Nije istina da smo Džajić i ja ikada bili u lošim odnosima. Činjenica je da duže vreme nismo u komunikaciji, ali to ne znači ništa. Dešava se da se sa nekim ne čujete i ne vidite dugo ali to ne znači da ste u lošim odnosima. Očekujem podršku i vetar u leđa od novog predsednika i nadam se dobroj saradnji", poručio je Stojković.

Piksi smatra da mladi fudbaler Liverpula Stefan Bajčetić i dalje ima teoretske šanse da nastupa za reprezentaciju Srbije.

"Sve što se izdešavalo poslednjih meseca došlo je prebrzo za klinca od 18 godina. On jeste talenat i dečko koji mnogo obećava. Obavio sam razgovor sa njim. Važno istaći da on nije spreman u ovom momentu da igra ni za Španiju ni za Srbiju. Prebrzo je sve došlo na njegova leđa. Povredio se i šteta je što neće igrati. Nećemo se predati, ali nikog nećemo pritiskati. On će doneti odluku".

Srbija će u petak u Beogradu igrati sa Litvanijom, dok će se tri dana kasnije sastati sa Crnom Gorom u Podgorici.
Pored Srbije, Litvanije i Crne Gore u grupi G kvalifikacija za EP 2024. nalaze se još Mađarska i Bugarska.

image