Sport

Loše šutersko veče Bogdanovića - Atlanta pala četiri sekunde pre kraja

Hoksi su ipak izgubili od Minesote iako su imali 11 poena prednosti osam minuta pre kraja meča
Loše šutersko veče Bogdanovića - Atlanta pala četiri sekunde pre kraja© Tanjug/AP Photo/Bruce Kluckhohn

Košarkaši Atlante smanjili su sebi šanse da se domognu sedme pozicije u Istočnoj konferenciji pošto su na gostovanju Minesoti izgbili 125:124 u neizvesnoj završnici.

Ekipa za iz Džordžije imala je 11 poena prednosti na osam minuta pre kraja meča, ali veliki pad u njihovoj igri kaznili su Timbervulvsi.

Bogdan Bogdanović je igrao u timu Atlante, ali je zabeležio tek 11 poena, tri skoka i dve asistencije. Samo, pošto je ovo bilo slabo šutersko veče za Srbina, koji je iza linije za tri poena pogodio tek jednu trojku iz šest pokušaja.

Najbolji u Atlanti je kao po običaju bio Trej Jang sa 29 poena i osam asistencija, ali nije imao pravu podršku. Diandre Hanter, Džon Kolins i Sadiku Bej su ubacili po 16 poena.

Sa druge strane, Naz Rid je predvodio Minesotu sa 26 poena, Džejden Mekdenijels je bio odmah iza sa 25, dok je Karl Entoni Tauns doprineo sa 22 poena. Upravo je Tauns pogodio ključna slobodna bacanja na četiri sekunde do kraja meča, uz pomoć kojih su Timbervulvsi slavili.

Ovim porazom, Atlanta je ostala na 36 pobeda, uz 37 poraza, pa će ima sada biti izuzetno teško da se domognu sedme pozicije u Istočnoj konferenciji.

image