Sport

Embid hoće Jokićev MVP tron - ubacio 37, ali izgubio od Crnogorca

Filadelfija je doživela poraz u dramatičnom okršaju protiv Čikaga
Embid hoće Jokićev MVP tron - ubacio 37, ali izgubio od CrnogorcaGetty © Tim Nwachukwu / Staff

Džoel Embid i ove sezone pokušava da svrgne Nikolu Jokića sa "MVP trona" i preuzme mu prestižnu nagradu za najkorisnijeg igrača NBA lige.

U još jednom susretu je pokazao da je ove sezone u sjajnoj formi, ali ni 37 poena centra nije bilo dovoljno za Nikolu Vučevića i Čikago Bulse, koji su savladali Filadelfiju 109:105.

U meču koji je završen tek nakon 58 minuta košarke, odnosno dva produžetka, Bulsi su slavili u Filadelfiji i to na krailima Zeka Lavina (26 poena) i Demara Derozana (25 poena).

U centru pažnje tokom čitavog meča bio je upravo Embid koji je uz 37 poena imao i 16 skokova, ali je u dostojnom rivalu imao Crnogorca Vučevića. Centar Čikaga je osim 21 poena ostvario i 12 skokova, tako zadavši probleme Seventisiksersima.

Filadelfija je tako ostala na trećem mestu Istočne konferencije, a ostaje da se vidi da li će Embid imati dovoljno argumenata u borbi za MVP nagradu. Čikago je i dalje deseti na Istoku.

U noći između ponedeljka i utorka, Memfis je savladao Dalas 112:108, a gostima nije pomoglo ni 28 poena Kajrija Irvinga pošto su ponovo bili bez povređenog Luke Dončića. Juta je savladala Sakramento 128:120, a Golden Stejt je u Hjustonu došao do trijumfa 121:108 uz 30 poena Stefa Karija.

image