Sport

Zvezdin stranac dobio srpski pasoš, on već mesecima na pozajmici u Francuskoj

Igrač iz Obale Slonovače do kraja sezone ne nosi dres Zvezde, ali je uprkos tome postao državljanin Srbije
Zvezdin stranac dobio srpski pasoš, on već mesecima na pozajmici u Francuskoj© A.K./ATAImages

Fudbaler Crvene zvezde Seku Sanogo je dobio srpski pasoš nešto više od dve godine otkako je potpisao za šampiona Srbije, ali neće imati priliku da ga iskoristi ove sezone.

Državljanin Obale Slonovače i zvanično je dobio srpske papire, ali on trenutno nastupa na pozajmici u drugoj ligi Francuske.

Zvezda je aktivno radila na dobijanju pasoša za Sanoga dok je trener crveno-belih još uvek bio Dejan Stanković. U međuvremenu, došlo je do promene na klupi, a stigao je Miloš Milojević, kojem defanzivni vezista nije bio u planovima.

Zato je ovog januara Sanogo prešao u Pariz, tim iz franzuske Lige 2. U tom klubu će igrati na pozajmici do kraja sezone, a sada je postao državljanin Republike Srbije.

"Prima se u državljanstvo Republike Srbije Sanogo Seku Junior, ime oca N’vafungbe, rođen 5. maja 1989. godine, u Republika Obale Slonovače, državljanin Republike Obale Slonovače", saopšteno je i ozvaničeno u Službenom glasniku.

Prethodno su srpski pasoš od igrača Zvezde dobijali Mohamed el Fardu Ben i Gelor Kanga, ali sa Sanogom u tome nisu uspeli na vreme. Ostaje da se vidi hoće li Sanogo biti poželjan na stadionu "Rajko Mitić" naredne sezone.

image