Sport

Jugović: Zvezdin uspeh u Bariju se previše romansira, nije sve bilo baš tako

Proslavljeni fudbaler je za hrvatski portal otkrio njegov ugao gledanja na evropsku i svetsku titulu koje je Crvena zvezda osvojila pre 32 godine
Jugović: Zvezdin uspeh u Bariju se previše romansira, nije sve bilo baš tako© Milan Maricic/ATAImages

Član zlatne generacije Crvene zvezde koja je 1991. godine postala evropski i svetski šampion Vladimir Jugović imao je zanimljiva opažanja o tom istorijskom uspehu crveno-belih.

Legendarni vezista je u intervjuu za hrvatski "Indeks" istakao da se danas titula iz Barija "previše romansira".

Jugović je posle Zvezde veliku karijeru napravio i u Italiji, a kao neko ko je poznat što ne daje često izjave, sada je svojim rečima o uspehu iz Barija ponudio drugi ugao gledanja na stvari.

"Znaš kako ja gledam na to? Kad se napravi jedan veliki rezultat, onda se čitava priča romansira. Čitav taj uspeh Zvezde danas se previše romansira. Po meni je u pitanju bio samo splet raznih okolnosti, mnogo više nego što je nešto bilo planirano i građeno. Ali, to je samo moje mišljenje", počeo je Jugović.

"Je li Robi (Prosinečki prim. aut.) došao planski? Nije. Je li Belodedić stigao planski? Jesam li ja došao planski? Kod nas se takve stvari i takve priče predimenzioniraju i romantizuju pa neki ljudi često znaju sami sebi da pridaju mnogo više zasluga od onoga što je zapravo bilo. Iza svakog uspeha stoji neka priča, samo je razlika u tome ko tu priču priča i ko na kojoj istini insistira. Zvezda je bila dobro organizovan klub i ako je planski bilo da se proda Dragan Stojković Piksi da bi se iduće sezone osvojio Kup šampiona, onda je neko ko je to odlučio očito bio genijalac", rekao je između ostalog Jugović u intervjuu za poznati hrvatski portal.

image