Sport

Partizan opet pao na četvrto mesto - ovo su računice pred plej-of

Rezultati u 29. kolu nisu išli na ruku crno-belima, uprkos njihovoj pobedi nad Voždovcem
Partizan opet pao na četvrto mesto - ovo su računice pred plej-of© Dusan Milenkovic/ATAImages

Možda je Partizan upisao prvu pobedu u Humskoj posle pet meseci, ali sa četvrte pozicije nisu uspeli da se pomere. Dva rezultata u proteklom 29. kolu nisu im išla na ruku.

Prvo je Čukarički pobedio Javor u Ivanjici, a onda je i dramatičan remi 2:2 zabeležen na susretu TSC-a i Vojvodine uticao da crno-beli ostanu čak tri pozicije iza vodeće Crvene zvezde.

I dok Zvezda sigurno grabi ka novoj tituli, velika je borba u toku za drugo mesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. TSC i Čukarički su na dva mesta iza Zvezde sa po 59 bodova, dok je Partizan četvrti sa 57.

Upravo između ta tri kluba će se pred 30. kolo voditi velika borba za "startne pozicije" pred početak plej-ofa i sedam kola koje će najboljih osam timova lige odigrati među sobom.

Ono što bi poslednje kolo moglo da odluči je i ko će biti domaćin trećeg "večitog" derbija u sezoni. Ukoliko Partizan završi na četvrtoj poziciji, onda će u 32. kolu oni dočekati crveno-bele u Humskoj. Ukoliko se domognu više pozicije, u 33. kolu će igrati derbi u Ljutice Bogdana, a ako nekako budu na drugom mestu, onda će ponovo gostovati Zvezdi, ali u 31. kolu.

Partizan u 30. kolu gostuje Čukaričkom, pa će tako u direktnom okršaju pobedom moći da prestigne "brđane" na trećem mestu. Za to vreme, TSC će gostovati Voždovcu, gde će pokušati da sačuva drugo mesto na tabeli pred odlučujući deo sezone.

image