Sport

Najbolja košarka se vratila u Sakramento

"Kraljevi" su posle dugih i sušnih 17 godina ponovo zaigrali u plej-ofu i pobedili ništa manje nego aktuelnog šampiona
Najbolja košarka se vratila u Sakramento© Tanjug/Stephen Lam/San Francisco Chronicle via AP

Košarkaši Sakramenta uspešno su započeli ovosezonski plej-of, pobedom nad Golden Stejt voriorsima, rezultatom 126:123.

Kingsi su nakon skoro dve decenije pauze ponovo u plej-ofu i ova generacija nagoveštava da bi mogla da igra značajnu ulogu u završnici najjače košarkaške lige na svetu.

Sakramento je završio kao treći na Zapadu, rezultat kojim bi se ponosila i ona čuvena ekipa predvođena Peđom Stojakovićem i Vladom Divcem, a sve je to nadograđeno u prvom meču doigravanja.

U kalifornijskom derbiju prve runde u goste je stigao prošlogodišnji šampion Golden Stejt i viđena je odlična utakmica u "Golden 1" centru.

Tokom 48 minuta igre rezultat je bio u egalu, obe ekipe pružile su veliku borbu i činilo se da su gosti bliži trijumfu jer su imali +10 u dva navrata u trećoj deonici.

Međutim, već do kraja tog perioda "kraljevi" su preokrenuli, odbili nalet rivala i došli do ogromnog trijumfa.

To su uspeli da učine uprkos činjenici da su promašili prvih 15 šuteva za tri poena.

Predvodio ih je Dieron Foks, koji je u drugom poluvremenu ubacio 29 od svojih 38 poena (13/27 iz igre), uzpetasistencija.

Iako je promašio dva šuta za pobedu u finišu, imao je sreće da je na drugoj strani Endru Vigins bio neprecizan za vođstvo, deset sekundi pre kraja.

Osim Foksa, istakao se Malik Monk sa 32 poena (8/13 iz igre, 14/14 penali), Herison Barns dodao je 13 poena, dok je Domantas Sabonis upisao 12 poena (5/17 iz igre), 16 uhvaćenih lopti i dve uspešne asistencije.

Kod Voriorsa su najboljije bioStef Kari sa 30 poena (11/20 iz igre), Klej Tompson postigao je 21, a po 17 su dodali Džordan Pul spomenuti Vigins.

Drugi meč ove komšijske plej-of serije na programu je u ponedeljak na utorak od 4.00 po srednjoevropskom vremenu.

U drugoj utakmici u noći između subote i nedelje, Njujork niksi napravili su brejk pobedom u Klivlendu – 101:97.

image