Sport

Kasno paljenje Bogdana, Atlanta nokautirana u Bostonu na startu plej-ofa

Na otvaranju plej-ofa "jastrebovi" odigrali katastrofalno i jedino što su uspeli jeste da izbegnu debakl
Kasno paljenje Bogdana, Atlanta nokautirana u Bostonu na startu plej-ofa© Tanjug/AP Photo/Michael Dwyer

Košarkaši Bostona ubedljivo su savladali Atlantu sa 112:99, na startu četvrtfinalne serije plej-ofa Istočne konferencije u NBA ligi.

Boston je u premijernoj utakmici doigravanja iskoristio prednost domaćeg terena, ali i katastrofalnu partiju protivničkog tima i veoma lako došao do vođstva od 1-0 u seriji.

Hoksi nisu mogli da se sastave u prvom poluvremenu, već posle prve četvrtine imali su dvocifreni zaostatak, dok su na poluvreme otišli sa čak 30 poena minusa.

Sve što su u nastavku uspeli da urade jeste da izbegnu debakl i prepolove razliku.

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović na terenu je proveo skoro 28 minuta, ali je sve svoje poene postigao u poslednjoj deonici. Zaustavio se na devet poena (3/10 iz igre, 2/7 trojke), uz po četiri skoka i asistencije.

Od njegovih saigrača najefikasniji je bio Dežonte Marej sa 24 poena (10/25 iz igre), osam skokova i šest asistencija, dok je Trej Jang ubacio 16, uz osam uspešnih dodavanja.

Na drugoj strani, "zelene" su predvodili Džejlen Braun koji je upisao dabl-dabl(29 poena i 12 skokova), Džejson Tejtum je takođe imaodvocifren učinak u dve statističke kolone (25 poena i 11 skokova), a Derik Vajt je meč završio sa 24 poena, sedam asistencija i pet skokova.

Drugi meč na programu je u sredu, takođe u Masačusetsu, od 1.00 posle ponoći po srednjoevropskom vremenu.

image