Sport

Sakramento je ponovo moćan - NBA šampiona savladali i drugi put

Kingsi imaju 2:0 na startu plej-ofa protiv rivala iz Kalifornije, Golden Stejta
Sakramento je ponovo moćan - NBA šampiona savladali i drugi put© Tanjug/AP Photo/Randall Benton

Košarkaši Sakramenta upisali su i drugu pobedu u prvom kolu plej-ofa NBA lige, pošto su još jednom savladali branioca trofeja Golden Stejt. Ovoga puta bilo je 114:106 za Kingse.

U kalifornijskom okršaju, ekipa Sakramenta je pokazala da joj je plej-of nedostajao, posle više od jedne i po decenije kako ova franšiza nije stigla do završnice sezone.

Ipak, Kingsi pokazuju da sada i te kako poseduju kvalitet da naude, pa tako Golden Stejtu nije bilo dovljno ni što je Stef Kari ubacio 28 poena, ni što su Endrju Vigins i Klej Tompson dodali po 22, odnosno 21 poen.

Bili su igrači Sakramenta raspucani u svakoj osim u prvoj četvrtini. Posle samo 17 poena u prvih 12 minuta, usledio je "rafal" od 41 poena u drugoj deonici, kada je prvi put i stvorena dvocifrena prednost.

Sakramento sada ima 2:0 u seriji protiv Voriorsa, a na tom putu vodili su ih Dearon Foks i Domantas Sabonis sa po 24 poena, dok je Malik Monk dodao 18. Serija se igra na četiri pobede, a naredna dva meča će Golden Stejt igrati na svom parketu - Sakramento će im gostovati 21. i 23. aprila.

U drugom meču večeri, i Filadelfija je stigla do 2:0 u seriji protiv Bruklina - Seventisiksersi su slavili 96:84. Tajris Maksi je sa 33 poena vodio domaće do pobede, dok je Džoel Embid dominirao sa 20 poena, 19 skokova i sedam asistencija.

U redovima Bruklina je Kameron Džonson bio najbolji sa 28 poena, dok je Mikal Bridžis ubacio 21 poen.

image