Sport

Gvardiola ljut: Holand je trebalo da izvede penal

Fudbaleri Mančester sitija su pobedom protiv Lidsa četiri kola pre kraja Premijer lige zadržali četiri boda prednosi u odnosu na Arsenal, ali njihov trener Pep Gvardiola nije bio u potpunosti zadovoljan tom utakmicom
Gvardiola ljut: Holand je trebalo da izvede penalGetty © Shaun Botterill / Staff

Erling Holand je pri rezultatu 2:0 trebalo da izvede penal, ali je izvođenje prepustio svom saigraču Ilkaju Gundoanu, koji je imao šansu da kompletira het-trik.

Gvardiola je želeo da Holand šutira, a dodatno ga je iznerviralo kada je Gundoan promašio.

"Da je Gundoan postigao pogodak, sve bi bilo OK. Het-trik, sjajno, idemo dalje… Ali izvođač je izvođač. Na 2:0 je to posao, posebno u engleskoj ligi. Nije to situacija u kojoj se sme zaboraviti ko izvodi penale, to se ne sme", rekao je Gvardiola i nastavio:

"U Engleskoj utakmica na 2:0 nije gotova. Da je bilo 4:0 i 10 minuta do kraja, onda OK. Hteo sam da penal izvede igrač koji to inače radi. To znači Holand ili Marez. Međutim, i ova situacija pokazuje kakva je osoba Erling. Hteo je da usreći saigrača. Pokazao je da su mu oni vrlo bitni. Poštujem taj potez, ali je ipak on trebalo da izvede penal jer je specijalista za to".

image