Sport

"Posebni" će imati novu šansu za trofej, Roma u finalu Lige Evrope

Jedan od najvećih trenera svih vremena i čovek koji je osvojio sve što se može osvojiti u klupskom fudbalu imaće priliku da se bori za novi trofej
"Posebni" će imati novu šansu za trofej, Roma u finalu Lige EvropeGetty © Lars Baron

Fudbaleri Rome prvi su finalisti ovogodišnje Lige Evrope, posle revanš utakmice odigrane u četvrtak u Nemačkoj.

"Vučica" je do finala stigla remijem bez golova na gostovanju kod Bajera u Leverkuzenu, ali je slavila zahvaljujući minimalnom trijumfu u Rimu (1:0).

Ekipa koja je prošle sezone trijumfovala u Ligi konferencije, 12 meseci kasnije imaće priliku da se nadmeće za drugi po važnosti pehar u evropskom fudbalu. Protivnik u finalu biće joj Sevilja koja je izbacila Juventus.

Na tome najviše može da zahvali treneru Žozeu Murinju, koji je vratio pobednički mentalitet na "Olimpiko" i potvrdio da je specijalista za evropska takmičenja.

Portugalac je dva puta podizao "ušati" pehar Lige šampiona, sa Mančester junajtedom je pokorio Ligu Evrope, dok je prošlogodišnjim osvajanjem Lige konferencija postao prvi čovek u istoriji koji je kompletirao sva tri trofeja.

Do prilike za novi došao je posle neverovatne partije u kojoj su njegovi igrači branili "goli" život.

Roma je šutnula samo jednom ka golu "farmaceuta", koji su čak 22 puta pokušavali da ugroze Ruija Patrisija. Imali su tri velike šanse, nijednu od njih nisu pretvorili u gol i gosti sa velikim osmehom odlaze u Rim.

Roma će u finalu igrati sa Seviljom koja je posle produžetaka eliminisala Juventus sa ukupnih 3:2.

Finale Lige Evrope na programu je 31. maja na "Puškaš areni" u Budimpešti.

image