Sport

Tuhelov dolazak u Bajern je sve upropastio: Ne znam kako nam se ovo desilo

Aktuelni šampion Nemačke je u poslednjih mesec i po dana eliminisan iz dva kup takmičenja, a sada bi mogli da ostanu i bez titule prvaka države
Tuhelov dolazak u Bajern je sve upropastio: Ne znam kako nam se ovo desiloGetty © Alexander Hassenstein / Staff

Fudbaleri Bajerna doživeli su u subotu težak poraz na svojoj "Alijanc areni" od Lajpciga (1:3) i tako pružili mogućnost Borusiji Dortmund da im sa dve pobede u poslednja dva kola preotme trofej i prekine decenijsku vladavinu Bavaraca u Bundesligi.

A sve to pripisuje se novom treneru Bajerna Tomasu Tuhelu, koji je na tom mestu prvi meč vodio 1. aprila i od tada uspeo da praktično sve upropasti.

Mnogi su u Nemačkoj bili iznenađeni kada je uprava kluba iz Minhena otpustila Julijana Nagelsmana iako je vodila u domaćem prvenstvu i imala pred sobom mečeve u četvrtfinalima Lige šampiona i Kupa Nemačke.

Ali od dolaska Tuhela, Mančester siti ih je do nogu potukao u Ligi šampiona, a Frajburg ih izbacio iz nacionalnog kupa. Sada bi i Dortmund mogao da im preotme "salataru" jer sve drže u svojim rukama.

"Ako izgubimo titulu ja ću biti odgovoran, neću tražiti izgovore i pokušaću da budem znatno bolji sledeće sezone. Da je sve bilo dobro pre mene, Bajern ne bi menjao trenera", izjavio je Tuhel nakon bolnog poraza.

"Ovaj poraz ima veze samo sa nama samima. Kada niko ne želi loptu i kada svi prestanu da se kreću, onda izgleda kako je Lajpcig bio dobar. Kada izgubim, želim da izgubim od boljeg tima, ili makar od onog u boljoj formi tog dana, a ne zato što nam je igra izmakla iz ruku. Ne možete da saginjete glavu, morate da radite ono što je neophodno. Dobro smo počeli, poveli, a onda posle 30 minuta prestali da igramo. U drugom poluvremenu nas nije bilo. Nemam objašnjenje za ovo što nam se desilo", rekao je nemački stručnjak.

image