Sport

Murinjo čekao sudiju u garaži posle finala: Ti si sramota!

Žoze Murinjo, nakon poraza njegove Rome od Sevilje u finalu Lige Evrope, sačekao je glavnog sudiju, Entonija Tejlora, u garaži i svašta mu rekao
Murinjo čekao sudiju u garaži posle finala: Ti si sramota!Getty © Clive Rose

Fudbaleri Sevilje još jednom su osvojili trofej u Ligi Evrope, pošto su u finalu u Budimpešti bili bolji od Rome nakon izvođenja jedanaesteraca - 1:1 (4:2).

U dramatičnom meču, jednom od najdužih ove sezone, sudijske odluke su čitav meč nervirale ekipu iz Rima, a najviše Žozea Murinja.

Portugalac je nakon meča sačekao glavnog sudiju, Entonija Tejlora, u garaži "Ferenc Puškaš" stadiona u Budimpešti, i pošteno ga izvređao.

"J***** sramota. Sramota", rekao je Murinjo, pre nego što je prešao na uvrede na italijanskom.

Murinjo je bio besan što Erik Lamela nije dobio drugi žuti karton zbog grubog faula, kao i zbog toga što u završnici drugog produžetka nije dosuđen penal za Romu, kada je lopta pogodila Fernanda u ruku.

"Stalo nam je do ovog dresa, radimo sve ozbiljno, uz skromnost, dajemo sve što imamo. Svako reaguje na svoj način, neko plače, neko ne, ali svi smo tužni. Umorni smo, bio je to intenzivan meč, muška borba, sa sudijom koji je delovao kao da je Španac. Sledeće godine nećemo igrati Ligu šampiona, što je dobro za nas, jer nismo napravljeni za to takmičenje. Nadam se da će Tejlor suditi samo u Ligi šampiona i da će tamo praviti s**** koja je sada pravio", rekao je Murinjo nakon meča.

Murinjo je medalju osvojenu u Budimpešti odmah skinuo i poklonio jednom navijaču Rome.

"Rekao sam da ćemo odavde otići sa peharom ili mrtvi. Mrtvi smo umorni i fizički i mentalno, jer mislimo da je ovo bio nepravedan poraz uz mnogo incidenata o kojima može da se diskutuje. Međutim, mi smo i ponosni. Uvek kažem da možete da izgubite utakmicu, ali nikad ponos i profesionalizam. Osvojio sam pet evropskih finala, izgubio sam ovo, ali vraćam se kući ponosniji nego ikad. Momci su dali sve ove sezone", rekao je Murinjo.

image