Sport

Pep podigao pehar pa prozvao FIFA: Ovo je previše utakmica, igrači su umorni

Trener novih prvaka Evrope je i pored oduševljenja zbog osvajanja trofeja imao šta da kaže na temu prenatrpanog kalendara
Pep podigao pehar pa prozvao FIFA: Ovo je previše utakmica, igrači su umorniGetty © Michael Steele / Staff

Fudbaleri Mančester sitija osvojili su Ligu šampiona po prvi put u klupskoj istoriji pošto su pobedili Inter 1:0 u finalu u Istanbulu.

Time su obeležili Mančester kao tek drugi grad u istoriji Evrope sa dva različita šampiona Evrope, a Pep Gvardiola je "skinuo prokletstvo" neosvajanja Lige šampiona punih 12 godina.

No, španski stručnjak je posle meča imao šta da kaže o susretu u kom njegova ekipa nije briljirala. Gvardiola je lošiju Sitijevu igru objasnio i umorom, što je iskoristio da iskritikuje FIFA i UEFA.

"Nismo bili na najvišem nivou. Nakon Svetskog prvenstva u Kataru smo podigli formu, ali ovu utakmicu nismo odigrali najbolje. Nemam snage i energije da razmišljam o idućoj sezoni, to je nemoguće. Nama je sada potreban odmor, ova sezona je bila preduga. Igrače sad čekaju utakmice za reprezentacije, nakon cele sezone moraju da igraju nove utakmice. Pozivam da UEFA i FIFA razmisle o tome...", poručio je Gvardiola, očigledno smatrajući da su igrači na najvišem nivou previše napregnuti tokom čitave godine.

Nekadašnji trener Barselone i Bajern Minhena otkrio je i detalje razgovora sa šeikom Mansurom, gazdom Mančester sitija.

"Znate šta mi je rekao gazda? Finale Lige šampiona je u Londonu sledeće godine, a neću vam reći moj odgovor jer ne bi bilo prikladno. Ne mogu da pričam o sledećoj sezoni, samo ću reći da jedva čekam paradu", zaključio je Gvardiola.

image