Sport

Nije samo Đoković ispisao istoriju, već i ruski teniseri

Vikend za nama bez dileme je obeležio najbolji teniser svih vremena došavši do rekordnog, 23. trofeja na grend slemovima, ali se dogodila još jedna stvar koju možemo nazvati istorijskom
Nije samo Đoković ispisao istoriju, već i ruski teniseriGetty © Clive Brunskill

Novak Đoković trijumfovao je na Rolan Garosu i – sada i zvanično – postao najveći svih vremena, iako je to bio mnogo ranije.

Đoković je u finalu savladao Kaspera Ruda maksimalnim rezultatom, u polufinalu je u susretu generacija eliminisao do tada prvog igrača sveta Karlosa Alkaraza, dok je u četrvtfinalu savladao Karena Hačanova, koji je uspeo da mu "otkine" jedan set.

Novak je na već opisan način došao do pehara, a Hačanov, zahvaljujući novom dobrom rezultatu na grend slemovima, vratio se u Top 10. Time je ruski tenis ispisao istoriju.

Prvi put od uvođenja ATP rang-liste, čak trojica ruskih tenisera nalaze među najboljih 10 – pored Hačanova, tu su još Danil Medvedev (treći), te Andrej Rubljov (sedmi).

Medvedev je takmičenje u Parizu završio već na startu, porazom od Brazilca Tijaga Sejbota Vajlda, dok je Rubljov zaustavljen u četvrtoj rundi od Lorenca Sonega.

Još trojica Rusa nalaze se u najboljih 100 – Aslan Karacev je 48, Aleksander Ševčenko 92, a Roman Safijuljin zauzima 99. poziciju.

image