Sport

Hoće li Saudijci novcem privući i Milinković-Savića?

Srpski reprezentativac mogao bi da bude poslednja u nizu fudbalskih zvezda kojoj će stići ponuda koja se ne može odbiti
Hoće li Saudijci novcem privući i Milinković-Savića?Getty © Marco Rosi - SS Lazio / Stringer

Sergej Milinković-Savić, vezista Lacija i reprezentacije Srbije, izaziva veliko interesovanje u Saudijskoj Arabiji, pa više klubova ima nameru da se uključi u trku.

Milinković-Savić na meti je Juventusa, Intera, Milana, ali i klubova van Italije koji ga žele u svojim redovima. Međutim, prema rečima njegovog menadžera Mateje Kežmana, dobili su konkurenciju u vidu prebogatih Arapa.

"Istina je da iz Saudijske Arabije ima mnogo timova zainteresovanih za Sergeja, ali nama je trenutno u fokusu nešto drugo", rekao je Kežman u razgovoru za "El Balad" i potom se ogradio rekavši da nije nerealno da njegov klijent ipak završi tamo:

"Ovo što sam rekao ne znači da Sergej ne može da zaigra u Arabiji sledeće sezone, u životu se nikad ne zna."

Sergej ulazi u poslednju godinu ugovora sa nebesko plavima, koji će želeti da izvuku što je više moguće novca prilikom eventualnog transfera.

Saudijska Arabija postala je idealna destinacija za igrače u poslednjih mesec dana jer stižu ponude na koje nisu imuni ni oni najbolji. Čelnici klubova ne žale stotine miliona kako bi velika imena privoleli da dođu u jedan od četiri najveća kluba.

Krenulo je senzacionalnim dolaskom Kristijana Ronalda u El Nasr na početku sezone, a onda, vodeći ljudi tamošnjeg fudbala, kao da su čekali novu pauzu kako bi krenuli u šoping i ne planiraju da stanu.

Put Saudijske Arabije prvo je krenuo Karim Benzema, a za njim i Ngolo Kante, Ruben Neveš, Hakim Ziješ, Eduar Mendi, Kalidu Kulibali...

Mesi je odbio arapski novac, iako mu je Saudijska Arabija jedan od glavnih sponzora, ali se spekuliše da bi tamo mogao da završi i Serhio Ramos, pa čak i Nejmar. Naravno, reč je o ugovorima koji vrede devet i više cifara.

Poslednja u nizu glasina koje je objavila "Marka" jeste i da je Bernardo Silva, jedan od glavnih šrafova Gvardioline mašinerije u Mančester sitiju, na pragu prelaska u El Hilal.

image