Sport

Gvardiola će Gvardiola učiniti najskupljim defanzivcem svih vremena

Mladi hrvatski defanzivac glavna je meta Mančester sitija koji ne žali novac da dodatno pojača odbranu
Gvardiola će Gvardiola učiniti najskupljim defanzivcem svih vremenaGetty © Lars Baron

Joško Gvardiol mogao bi da se pridruži najjačem timu na "starom kontinentu", pošto je već dogovorio lične uslove sa Mančester sitijem.

Pep Gvardiola izuzetno ceni momka koji je eksplodirao na Svetskom prvenstvu u Kataru krajem prošle godine i želi ga u ekipi sa kojom je ponovo pokorio Englesku, ali i Evropu.

On je imao priliku da se iz prve ruke uveri u kvalitete 21-godišnjeg fudbalera, pošto su se "građani" u Ligi šampiona sastali sa Lajpcigom, a Gvardiol je čak uspeo da postigne i pogodak.

Čelnici Mančester sitija ponudili su 90 miliona evra plus bonusi za hrvatskog fudbalskog reprezentativca, prenosi nemački "Skaj sports".

Prethodno je poznati insajder Fabricio Romano objavio da je defanzivac dogovorio uslove i da se sada čekaju pregovori dva kluba.

Gvardiol je u Lajpcig stigao 2021. godine iz zagrebačkog Dinama za 18,8 miliona evra. Bundesligaš je svestan kakvo "blago" ima u ekipi, te ne želi da pristane na prodaju manju od 100 miliona evra, dok se na "Etihadu" nadaju da bi ova ponuda mogla da bude dovoljna.

Bez obzira na to, u slučaju dogovora, jasno je da bi Gvardiol, kojem ugovor sa Lajpcigom ističe 30. juna 2027. godine, mogao da postane najskuplji odbrambeni igrač u istoriji fudbala.

Klub iz Zagreba će dobiti 20 odsto od narednog transfera, što znači da bi taj iznos mogao da dosegne i 20 miliona evropskih novčanica.

Gvardiol (21) je prošle sezone odigrao 42 meča za Lajpcig i postigao je tri gola.

image