Sport

Vrteška trenera u Avtodoru: Srbin menja Srbina

Košarkaški trener Milenko Bogićević imenovan je za šefa stručnog štaba ruskog kluba Avtodor iz Saratova, gde će zameniti zemljaka Branislava Vićentića, dok će brigu o mladom timu istog kluba preuzeti još jedan Srbin – Dejan Parežanin
Vrteška trenera u Avtodoru: Srbin menja Srbina© Avtodor

Ruski klub se najpre zahvalio Vićentijeviću na saradnji.

"Pod njegovim vođstvom Avtodor je stigao do drugog mesta u svojoj grupi VTB lige i ušao u polufinale takmičenja. Zahvaljujemo se Branislavu i želimo mu uspehe u budućnosti", navedeno je u saopštenju.

Nedugo posle toga objavljeno je da je doskorašnji pomoćnik Saše Obradovića u Monaku postavljen za novog šefa stručnog štaba.

"Bogićević je mladi trener sa velikim iskustvom na najvećem nivou. Imao je ozbiljnu ulogu u timu Saše Obradovića i doprinos uspesima njegovih timova. Njegova lista dostignuća dovoljno govori za sebe", naveo je predsednik Avtodora Vladimir Rodionov.

Milenko Bogićević nije skrivao zadovoljstvo zbog šanse koju je dobio.

"Želim da se zahvalim klubu na poverenju i prilici da vodim Avtodor. Veoma sam srećan što stižem u klub velike istorije i velikih ambicja. Nadam se da ćemo napraviti jak tim za VTB ligu. Pokušaću da stvorim dobru hemiju u timu i pozitivnu atmosferu koja će nas voditi do rezultata", rekao je Bogićević.

Reč je o treneru koji je uglavnom radio kao asistent u stručnom štabu, najpre kao deo tima Mihaila Uvalina, a potom je počeo da sarađuje sa Sašom Obradovićem, a kratko je radio i sa Ronenom Gincburgom u Prometeju.

image