Sport

Kirjos se pridružio Novakovom sindikatu: Igrači, šta čekate?

Pokret koji je pokrenuo Novak Đoković polako počinje da izrasta u ozbiljnu organizaciju čiji je cilj da mnogo bolje uslove teniserkama i teniserima
Kirjos se pridružio Novakovom sindikatu: Igrači, šta čekate?Getty © Ryan Pierse

Početak Vimbldona bio je prava prilika za novo okupljanje članova Asocijacije profesionalnih tenisera (PTPA), svojevrsnog sindikata na čijem čelu se nalazi Đoković.

Misija PTPA pre svega jeste da omoguće veće zarade, a onda i bolju i ravnopravniju raspodelu turnirskih nagrada, kako bi i slabije rangirani igrači mogli da žive od bavljenja belim sportom.

Pored toga, zalaže se za rešavanje problema sa kojima se susreću teniserke i teniseri, pa je tako veoma aktivna u slučaju Simone Halep koja je optužena za doping, a bila je uključena i u situaciju oko Novaka Đokovića prilikom zatvaranja u Melburnu prošle godine.

Zbog svoje misije ATP je vidi kao velikog protivnika, ali je poslednjih meseci mnogo igrača prepoznalo dobru nameru i pridružilo se pokretu.

Nekoliko dana pre početka trećeg grend slema organizovana je večera sa propratnim događajem, na kojem se su se našli Novakov partner u ovom poduhvatu Vasek Pospišil, te Hubert Hurkač, Rebeka Piterson, Džon Izner...

Među njima je bilo i jedno novo lice – Nik Kirjos.

Australijanac je bio oduševljen organizacijom čitavog događaja, na društvenim mrežama je podelio svoja iskustva i pohvalio rad organizacije kojoj se priključio.

"Igrači, šta čekate?", napisao je Kirjos na Instagramu i pozvao sve da se priključe novom pokretu.

Tako je još jedna velika zvezda pristupila Asocijaciji, a Đoković dobio snažnog saveznika u borbi za bolju budućnost teniserki i tenisera.

Međutim, sa Kirjosom bi mogao da vodi i borbu, ali onu na terenu, pošto bi mogli da se sastanu u četvrtfinalu predstojećeg Vimbldona.

To bi bila repriza prošlogodišnjeg finala koje je pripalo srpskom asu.

Vimbldon je na programu od 3. do 16. jula, igra se za nagradni fond od 44,7 miliona funti, a titulu pored Đokovića brani Elena Ribakina.

image