Sport

Rubljov za RT Balkan: Nisam razgovarao sa Novakom o Rusima, čekamo odluku Vimbldona

Andrej Rubljov u ekskluzivnoj izjavi za RT Balkan još jednom istakao da je neophodno razgovarati o situaciji u kojoj se nalaze ruski teniseri
Rubljov za RT Balkan: Nisam razgovarao sa Novakom o Rusima, čekamo odluku VimbldonaGetty © Darrian Traynor / Stringer

Momak iz Moskve našao se u centru pažnje pre nekoliko sedmica kada je osuo paljbu po britanskim vlastima, istakavši da njih mir uopšte ne interesuje.

"Mislim da su to stvari o kojima je važno govoriti", počeo je Andrej Rubljov za RT Balkan.

"Imam isto mišljenje kao ranije, ništa se nije promenilo. Tako će biti i u svim izjavama koje budem davao."

Njegova početna reakcija došla je posle sastanaka igrača i čelnih ljudi u tenisu pre početka nove sezone. Tada su, kako je otkrio, ruski teniseri izneli niz predloga kojima bi pomogli da se raščisti situacija sa zabranom igranja i uklanjanjem zastava.

"Želimo da se vratimo i igramo. To nam je cilj", dodao je.

Zbog sankcija uvedenih ruskim sportistima, teniseri nisu mogli da učestvuju na trećem grend slemu sezone, a krovne teniske organizacije su napravile dodatnu pometnju kontrapotezima.

Teniska asocijacija profesionalaca (ATP) i Ženska teniska asocijacija (VTA), kao odgovor na saopštenje Vimbldona povodom nastupa Rusa, donele su odluku da zabrane bodovanje na turniru u Londonu.

Dodao je i da do sada nije razgovarao sa Novakom Đokovićem o tom problemu, kao ni sa drugim članovima Asocijacije profesionalnih teniskih igrača (PTPA) koju je srpski igrač osnovao zajedno sa Vasekom Pospišilom.

"Nisam razgovarao o tim stvarima sa Novakom i organizacijom PTPA. Moraćemo da vidimo jer se čini da iznova i iznova ponavljam isto. Ne znam za sada ništa."

"Što se Vimbldona tiče, jedino što znam jeste da će objaviti odluku za nekoliko sedmica. To je to", zaključio je Rubljov za RT Balkan.

Rubljov je uspešno započeo nastup na Australijan openu, na kojem pokušava da popravi najbolji rezultat - četvrtfinale 2021. godine.

U prvom kolu je u jednom od derbija savladao rekonvalescenta Dominika Tima, rezultatom 6:3, 6:4, 6:2.

On će u narednoj rundi igrati protiv pobednika meča Maks Pursel – Emil Rusuvuori.

image