Sport

Gotovo: Brozović napokon potpisao za Al Nasr i postao najplaćeniji balkanski fudbaler

Marcelo Brozović je postao fudbaler Al Nasra čime je okončana najveća saga u dosadašnjem delu prelaznog roka
Gotovo: Brozović napokon potpisao za Al Nasr i postao najplaćeniji balkanski fudbaler© Al Nassr/Twitter

Vezista je uz veliku dramu posle osam godina napustio Inter. Dugo su trajali pregovori Saudijaca s Interom o obeštećenju koje će im platiti za hrvatskog fudbalera, što je punilo naslovne strane na Apeninima.

Inter tražio više, pa popustio 

Italijani su prvo tražili veći iznos, ali kada su posle dugih i mučnih pregovora videli da neće dobiti to što traže odlučili su da popuste i pristanu na 18 miliona, kako ne bi ostali bez ičega.

Novi skandal hrvatskih fudbalera – Lovren i Brozović urlali "Za dom spremni"

"Nakon što je u petak ujutru Brozović propustio zakazani lekarski pregled, a Saudijci tražili popust na već dogovoreno obeštećenje sa Interom, činilo se da je posao na sigurnom putu da propadne. Ali, sve strane su se uveče opet našle na pregovorima koji su bili čini se uspešni i beli dim je na vidiku. Možemo reći da se zvanična potvrda transfera očekuje u naredna 24 sata", pisala je Gazeta delo Sport u subotu i podsetila na ranija dešavanja:

"Iako su početkom nedelje klubovi dogovorili da Al Nasr plaća Interu odštetu od 23 miliona za Brozovića, Neroazuri će ipak dobiti mnogo manje, 18 miliona evra. Ali, njima je i to važna svota, koju će usmeriti odmah na otkup Romelua Lukakua, koji je prioritet trenera Inzagija".

Najplaćeniji balkanski fudbaler

Brozović je sa Al Nasrom potpisao trogodišnji ugovor, prema kome će zarađivati između 27 i 28 miliona evra godišnje. Zahvaljujući ovom ugovoru reprezentativac Hrvatske će postati ubedljivo najplaćeniji fudbaler sa Balkana. Njegov saigrač iz reprezentacije Luka Modrić, koji je bio proglašen za najboljeg fudbalera na svetu, na vrhuncu svoje karijere u Real Madridu sa sve bonusima nije zarađivao ni celih 15 miliona evra godišnje.

Saigrač sa Kristijanom Ronaldom

Brozović će svlačionicu u novom klubu deliti sa Kristijanom Ronaldom. Portugalski superstar je u saudijski klub došao krajem prošle godine iz Mančester junajteda. Cilj prebogatih vlasnika kluba, kraljevske porodice Saudijske Arabije, jeste dovođenje igrača koji su stekli veliku afirmaciju u evropskim klubovima kako bi popularizovali njihovo nacionalno fudbalsko prvenstvo. To je urodilo plodom, pa su televizije širom sveta otkupile prava za direktan prenos utakmica, što je pre samo par godina bilo nezamislivo.

image