Sport

"Zašto je teško pobediti Đokovića? Misliš da je gotovo, a onda..."

Nedavni finalista Rolan Garosa Kasper Rud dao je interesantan odgovor na pitanje o najboljem teniseru svih vremena
"Zašto je teško pobediti Đokovića? Misliš da je gotovo, a onda..."Getty © Clive Brunskill / Staff

Kasper Rud je uspeo da se plasira u drugo kolo Vimbldona. Posle finala Rolan Garosa u kom ga je savladao Novak Đoković, Norvežanin je rešio da se odmori i posveti drugim stvarima uoči trećeg grend slema sezone.

To se i videlo u njegovoj pobedi u četiri seta protiv kvalifikanta Lorena Lokolija, a teniser kojem travnata podloga nije ni blizu omiljena, posle pobede je govorio i o Novaku Đokoviću.

Novinare je zanimalo zbog čega je toliko teško pobediti Đokovića, osvajača poslednja četiri Vimbldona i ujedno i osvajača dva dosadašnja grend slema u 2023. godini.

"Uf, nije u pitanju samo jedna stvar, zaista. Rekao bih da je defanzivu u tenisu podigao na neki novi nivo. Način na koji se kreće i kako udara te udarce iz kontre. Mnogo je teško doći do vinera protiv njega, baš zbog tog kretanja i onda pomisliš da je gotov poen, a on stigne da vrati lopticu", počeo je Rud.

U sve se to uverio i u finalu Rolan Garosa, u kom je Đoković slavio u tri seta.

"Čak iz tih udaljenijih pozicija na terenu uspe da vrati lopticu baš duboko. Na sve to način na koji čita igru je neverovatan. I kada dobiješ neku kraću lopticu i izađeš napred teško je znati na koju stranu on ide, jer pogodi stranu toliko puta. Čak i kada ne pogodi, dogodi se da nekako uspe da vrati lopticu. Ne želim da kažem reč defanzivni tenis, već samo taj način odbrane, uspeo je tu defanzivu da podigne na neki novi nivo", zaključio je Rud.

image