Sport

Andrejeva posle trijumfa: Inspirišu me lepota i tradicija Vimbldona

Ruska 16-godišnja teniserka Mira Andrejeva još jednom je potvrdila da je sadašnjost, ali i budućnost ženskog svetskog tenisa. Pobedila je sa 6:3, 4:0 nekadašnju Rolan Garos šampionku Barboru Krejčikovu u drugom kolu Vimbldona. "Tenisko čudo", kako je mediji često oslovljavaju, rekla je da je oduševljena engleskim turnirom
Andrejeva posle trijumfa: Inspirišu me lepota i tradicija VimbldonaGetty © Clive Brunskill / Staff

Andrejeva je nedavno stigla do trećeg kola Rolan Garosa, ali na Vimbldonu ima veće ambicije.

Mladu Ruskinju su tradicija i lepota koja krase najprestižniji teniski turnir na svetu totalno očarali, što nije skrivala na konferenciji za medije posle trijumfa nad Čehinjom.

Novinare je zanimalo da li može da napravi poređenje između francuskog i engleskog turnira.

"Vimbldon se razlikuje od svih ostalih grend slem turnira na kojima sam igrala. U poređenju sa Rolan Garosom...vau..ne znam šta bih rekla, ovde je prelepo. I veoma tradicionalno. Rolan Garos je prilično jednostavan, ali ovde je sve u belom, travi, jagodama... Za sada mnogo više volim Vimbldon (smeh)", rekla je gotovo na dečiji način Andrejeva.

Mlada Ruskinja će posle Vimbldona sigurno napredovati na VTA listi, koliko - zavisi od konkretnog učinka na turniru. Ono što je sigurno je da će prvi put u svojoj karijeri ući u 80 najboljih na svetu. Sada zauzima 102. poziciju.

Protivnica Miri Andrejevoj u trećem kolu biće pobednica susreta Anastasija Potapova – Kaja Juvan.

image