Sport

Stiže novo fudbalsko takmičenje - Evropa i Južna Amerika u Izazovu šampiona

Kao što su se nekada igrali mečevi za trofej između klupskih prvaka Evrope i Južne Amerike, tako će sada za pehar igrati osvajači Lige Evrope i Kopa Sudamerikane
Stiže novo fudbalsko takmičenje - Evropa i Južna Amerika u Izazovu šampionaGetty © Shaun Botterill / Staff

Nastavlja se tradicija iz poslednjih nekoliko godina - u svetskom fudbalu osniva se novo takmičenje i novi trofej!

Posle Lige nacija u Evropi i Severnoj Americi i nakon Finalisime, na red stiže i Izazova šampiona - okršaj osvajača drugorazrednih kontinentalnih takmičenja Evrope i Južne Amerike.

Radi se o susretu pobednika Lige Evrope i Kopa Sudamerikane, kontinentalnih takmičenja koji su po rangu ispod Lige šampiona i Kopa Libertadoresa. Ovu vest je potvrdio Alehandro Domingez, predsednik KONMEBOL, krovne organizacije južnoameričkog fudbala.

To znači da će u prvom izdanju ovog takmičenja igrati Sevilja i Independijente del Valje, a ono će biti igrano već 19. jula na stadionu "Ramon Sančez Pishuan" u Sevilji. Igraće se samo jedna utakmica u borbi za trofej.

Tako se nastavlja tradicija novih takmičenja. Poslednjih godina se ustalila Liga nacija, a prošle godine je odigrana i prva Finalisima, okršaj reprezentacija pobednika Evropskog prvenstva i Kopa Amerike, između Italije i Argentine.

image