Sport

Pred Novakom najozbiljniji izazov do sada, čeka ga velika borba sa Hurkačem

Najbolji srpski teniser Novak Đoković, meč osmine finala na Vimbldonu protiv Huberta Hurkača igraće u večernjem terminu, što znači da na teren neće pre 18 časova
Pred Novakom najozbiljniji izazov do sada, čeka ga velika borba sa HurkačemGetty © Shaun Botterill / Staff

Meč Đoković – Hurkač na programu je u nedelju treći po redu na Centralnom stadionu.

Program počinje u 14.30, a pre Srbina na tom terenu igraju Rubljov – Bublik i Švjontek – Benčić.

Ko je Novakov rival?

Hubert Hurkač je trenutno 18. teniser na svetu, a najbolji rang u karijeri mu je deveto mesto.

Do osmine finala je stigao tako što je slavio protiv Alberta Ramos-Vinjolasa, Jana Hoinskog i Lorenca Muzetija bez izgubljenog seta.

Protiv Đokovića je igrao šest puta, a srpski teniser je slavio prvih pet. Jedan od duela desio se na Vimbldonu 2019. godine u kome je Novak pobedio posle četiri seta.

Poljski teniser se odlično snalazi na travi, ima jak servis i odlično pokriva mrežu.

Na Vimbldonu je najveći uspeh ostvario pre dve godine, kada je stigao do polufinala, da bi potom prošle ispao od Maksima Kresija u prvom kolu.

Đoković zna šta ga čeka

Kada je saznao da mu je Hurkač naredni rival Novak Đoković je novinarima otkrio da odlično poznaje njegove vrline i mane.

"Nije izgubio set dosada na turniru, gledao sam ga kako igra, veoma je komforan na travi, a pobedio je i Federera ovde pre nekoliko godina. Ne smeta mu da igra na velikom terenu. Biće to velika borba. Jedva čekam i znam da ću morati da budem na vrhuncu da bih pobedio", rekao je Đoković.

Srpski teniser brani titulu na trećem grend slemu sezone i za sada je pružao odlične partije.

Iako važi za prvog favorita za još jedan, potencijalni osmi vimbldonski pehar u karijeri, Novak će još jednom morati da priredi vrhunske partije i spektakularan tenis, kako bi došao do 24. grend slema u karijeri. 

image