Sport

Đoković "ukrao" i drugi set, ali meč je prekinut - nastavlja se u ponedeljak!

Osvojio je oba seta protiv Huberta Hurkača, ali kako meč nije mogao da bude završen do 23.00 po lokalnom vremenu, igraće se ostatak u ponedeljak
Đoković "ukrao" i drugi set, ali meč je prekinut - nastavlja se u ponedeljak!Getty © Shaun Botterill / Staff

Meč osmine finala Vimbldona između Novaka Đokovića i Huberta Hurkača prekinut je večeras zbog policijskog časa (22.35 po lokalnom vremenu, 23.35 po centralnoevropskom) posle dva odigrana seta pri vođstvu srpskog tenisera 7:6 (8:6), 7:6 (8:6).

Meč će biti nastavljen sutra na Centralnom terenu.

Đoković je prvi set dobio u taj-brejku rezultatom 8:6. Igralo se gem za gem u prvom setu, a pobednik ovog dela meča odlučen je u taj-brejku. Poljak je vodio 6:3 i imao je tri set lopte, ali je Đoković uspeo da osvoji pet uzastopnih poena i da prvi set dobije rezultatom 8:6. Srpski teniser je stigao do 13. uzastopno dobijenih taj-brejkova na grend slem turnirima. Đoković je prestigao legendarnog američkog tenisera Pita Samprasa, koji je 1994. godine imao 12 dobijenih taj-brejkova u nizu.

Đoković i Hurkač su ušla sigurno u drugi set, Đoković je prvu priliku za brejk imao u četvrtom gemu, ali je Hurkač jakim servisima uspeo da osvoji gem. Srpski teniser je u osmom gemu pri vođstvu od 4:3 imao četiri prilike za brejk, ali je Hurkač dobrim servisima stigao do izjednačenja, 4:4. Igralo se potom gem za gem, a pobednik drugog seta odlučen je u taj-brejku, koji je pripao Đokoviću rezultatom 8:6.

Organizatori su potom odlučili da prekinu meč, koji će biti nastavljen u ponedeljak, najverovatnije kao drugi duel dana na Centralnom terenu.

  • 9. jul 2023 • 23:35

    23:35

    Prekinut meč - nastavlja se sutra!

    Đoković vodi 2:0 u setovima, a meč mora da se nastavi tek sutra, jer ne može da bude završen u narednih 25 minuta.

    Igraće se to kao drugi meč na Centralnom terenu, nakon što prvi meč odigraju Hadad Maja i Elena Ribakina u ženskom singlu.

  • 23:34

    Đoković osvaja i drugi set - 7:6!

    Novak Đoković je kralj taj-brejkova, ponovo stiže do seta nakon što je u taj-brejku bilo 8:6 i nakon što je Hurkač imao šanse.

    Bilo je 5:4 i imao je dva servisa, ali je oba osvojio Novak.

  • 23:22

    I opet taj-brejk - 6:6

    Ne vredi, Hurkač se ne da. Bilo je 6:5 i 40:40, ali je Poljak odličnim servisima uspeo da uvede drugi set u taj-brejk.

  • 23:11

    Đoković propustio četiri brejk lopte, ali vodi 5:4

    Bilo je 4:4 i 0:40 na servis Hurkača. Ali Poljak servira kao i video igrici - usledila su dva asa i jedan servis viner, uz jedan neverovatan poen u kom ni Đoković nije mogao ništa.

    Ali posle toga srpski teniser u svom servis gemu ne gubi nijedan poen, pa će sada Hurkač servirati za ostanak u drugom setu.

  • 23:00

    Nema promena - 4:3

    Hurkač siguran na servisu, pa Novak siguran na servisu - dakle, sve po starom. Ali vredi primetiti da i kada se malo razvije igra, Đoković pravi neke izuzetno lepe vinere.

  • 22:53

    Hurkač spasio brejk loptu - 3:2

    Bilo je 30:40 na servis Poljaka, ali onda tri neodbranjiva servisa ga izvlače iz teške situacije.

    Nakon toga, Đoković odličnim servisima nastavlja da čuva prednost u drugom gemu.

  • 22:45

    Tri brza gema - 2:1

    Đoković vodi na startu drugog seta, nakon što se nastavilo sa igrom iz prvog seta. Hurkač se oslanja na servise, u razmenama Novak dominira, mada ni tih razmena nema mnogo.

    Bilo je sada 30:30 u Đokovićevom gemu, ali su i njemu kvalitetni servisi pomogli.

  • 22:35

    Prvi set Đoković - 7:6!

    Dobija Đoković taj-brejk rezultatom 8:6, ali tek nakon što je spasio tri vezane set lopte Hurkača!

    Bilo je 3:6, imao je Poljak i jednu set loptu na svoj servis, ali Novak uspeva da poveže pet poena u nizu i stigne do 1:0 u setovima!

  • 22:25

    Gledaćemo taj-brejk, 6:6!

    Odigrano je 12 gemova, a igra se samo 36 minuta. To dovoljno govori koliko su servis gemovi i sami poeni unutar njih bili kratki.

  • 22:21

    Novak pod pritiskom do 5:5

    Hurkač je imao 0:30 u svom servis gemu, ali se izvukao iz nezgodne situacije.

    Potom je bilo 30:30 i 40:40 u narednom, na servis Novaka, ali je i on uspeo da dobrim servisima sačuva svoj gem.

image