Sport

Jelena Čanković: Sa Čelsijem želim da osvojim Ligu šampiona

Fudbalerka Čelsija i reprezentativka Srbije Jelena Čanković izjavila je da će londonski klub naredne sezone pokušati da osvoji Ligu šampiona

"Vodili smo na oba fronta veliku borbu sa Mančester junajtedom i na kraju izašle kao pobednice. Ostaje žal zbog poraza u polufinalu Lige šampiona, pružili smo snažan otpor novom prvaku Evrope Barseloni i dokazali da nismo slučajno u samoj završnici najkvalitetnijeg evropskog takmičenja. To nam je definitivno cilj u narednom periodu, pokušaćemo već za godinu dana da odemo korak dalje i da obradujemo naše navijače titulom prvaka kontinenta", izjavila je Čankovićeva, prenosi zvanični sajt FSS.

Reprezentacija Srbije okupila se u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi i otputovala u Sloveniju.

Prijateljski meč Slovenije i Srbije biće odigran 14. jula u Krškom.

Jelena Čanković će na ovom duelu predvoditi selekciju Srbije.

"Slovenija je u usponu, čini mi se pravi rival u poslednjem kontolnom susretu pred one važnije izazove koji nas očekuju na jesen. Jako je važno da ostavimo pozitivan utisak i da ispoštujemo sve zahteve selektora i članova njegovog stručnog štaba", dodala je fudbalerka Čelsija.

Selektor Srbije Dragiša Zečević na meču sa Slovenijom neće moći da računa na nekoliko fudbalerki.

"U prijateljskim mečevima rezultat nije prioritet, ali ćemo i protiv Slovenije pokušati da ostanemo neporaženi i da napravimo pravu uvertiru za mečeve u Ligi nacija. Igramo protiv reprezentacije koja je po kvalitetu u rangu sa Poljskom, Ukrajinom i Grčkom. Dakle, odlična provera da se izmerimo i vidimo gde smo u ovom trenutku kada je reč o formi i načinu igre. Zbog povreda izostaju Aleksandra Lazarević, Nina Matejić i Živana Stupar, što je svakako ohrabrujuća vest ako se ima u vidu da smo na većini utakmica bili lišeni usluga 7-8 igračica, što iz prve postave, što sa šireg spiska", istakao je Zečević.

image