Sport

Đoković: Pobeda nad zastrašujućim Rubljovom, volim pritisak i znam da svi hoće moj skalp

Srpski teniser Novak Đoković je nakon pobede protiv Andreja Rubljova i plasmana u polufinale Vimbldona, izjavio kako voli da igra pod velikim pritiskom, kao i činjenicu da svaki teniser sa ATP tura želi da mu "skine skalp"
Đoković: Pobeda nad zastrašujućim Rubljovom, volim pritisak i znam da svi hoće moj skalpGetty © Julian Finney

Đoković i Rubljov priredili su spektakularan meč u četvrtfinalu Vimbdlona, koji je srpski teniser dobio sa 3-1 u setovima.

Nakon pobede, Novak se zahvalio publici na atmosferi, ali i protivniku na fenomenalnom izdanju.

"Hvala na sjajnoj atmosferi, nadam se da ste uživali u meču. Bilo je izuzetnih razmena i igre sa obe strane mrežice. Andrej ume da bude zastrašujuć sa svojim udarcima i povicima. On je neko ko je tu stalno među najboljima, želim mu sve najbolje i čestitam na odličnom meču i odličnom turniru", prvi su utisci Đokovića nakon meča.

Srbin je došao do 33. uzastopne pobede na prestižnom engleskom turniru, a 44. u nizu na "Centralnom terenu".

"Brojevi su samo brojevi, pogotovo tokom turnira ne volim da provodim vreme razmišljajući o brojkama i rekordima. Turnir je aktivan, u toku i samo o njemu razmišljam. Idem od meča do meča, znam da je sve teže, ali sviđa mi se kako sve ovo izgleda", dodao je Đoković.

Na pitanje kako se snalazi sa pritiskom i činjenicom da svaki teniser želi da bude taj koji će pobediti Novaka Đokovića, srpski teniser imao je zanimljiv odgovor.

"Istina je, volim pritisak. Svaki teniser voli da bude u situaciji da svi hoće da ga pobede na terenu. To je privilegija, pritisak je deo ovog sporta, bez obzira šta ste do sada uradili, uvek morate da se dokazujete. Svaki put kada izađem na teren, osećam to i to mi budi najlepše emocije i motiviše me da idem još više nego što sam ikada sanjao. Znam da svi hoće moj skalp, ali nešto ne uspevaju u tome", uz osmeh je zaključio Novak.

Đoković se plasirao u polufinale Vimbldona, gde ga čeka duel sa Italijanom Janikom Sinerom.

Siner je u četvrtfinalu bio bolji od ruskog tenisera Romana Safijulina.

image