Sport

Rubljov: Prvi put sam imao šanse protiv Novaka, ali on igra sve bolje

Rus nikada u karijeri nije prošao u polufinale nekog grend slema, ali je ovoga puta bilo veoma teško da se nada jer je sa druge strane imao najvećeg svih vremena
Rubljov: Prvi put sam imao šanse protiv Novaka, ali on igra sve boljeGetty © Shaun Botterill

Andrej Rubljov bio je razočaran posle poraza od Novaka Đokovića u četvrtfinalu Vimbldona jer smatra da je prvi put imao šanse protiv srpskog tenisera.

Đoković je trijumfovao iako je izgubio prvi set, a potom je pohvalio rivala koji je igrao na veoma visokom nivou.

"Osećanja su mi pomešana. Sa jedne strane sam ponosan, jer je ovo moje prvo četvrtfinale ovde. Ali naravno, uvek želite da pobedite. Dao sam sve od sebe da pobedim", počeo je Rubljov na konferenciji za medije.

"Naravno, razočaran sam jer mislim da sam imao neke šanse da nešto napravim. Kao da je nešto falilo, možda se malo stegla ruka, malo bio neprecizniji udarac... I on je brzo gasio sve te šanse. Posebno u trećem setu kada bih imao 0:30 na njegov servis ili brejk loptu, on je uspevao da nađe rešenje. To je razlika."

Srbin i Rus igrali su do sada pet puta, Novak je ostvario četvrtu pobedu, iako je stariji punih 10 godina.

"Kada poredim samo naše mečeve, mislim da on igra sve bolje i bolje. Mislim da sam danas prvi put bio spreman da odigram dobar meč protiv njega. Ne računam ono što sam ga pobedio u Srbiji, imao sam sreće. Prvi put da sam zaista imao šanse, ali ih nisam iskoristio. On jeste i zato je jedan od najvećih igrača u istoriji."

Poznato je da je Rusima i Belorusima prošle godine bilo zabranjeno da nastupaju na Vimbldonu, ali ove godine teniseri su veoma lepo prihvaćeni kod publike.

"Zaista sam imao sjajnu podršku tokom ove dve nedelje. Danas takođe. Posebno što dolazim iz zemlje iz koje dolazim, ta podrška je nešto veoma posebno. Pomišljao sam da je i ne zaslužujem i zaista sam zahvalan na njoj", zaključio je Rubljov.

Đoković će se u borbi za finale sastati sa Janikom Sinerom.

image