Sport

Siner "zna" recept za Đokovića: Biće to taktička bitka, ali i mentalna

Pre 12 meseci bio je najbliži da prekine Đokovićevu seriju na vimbldonskoj travi, došao do dva seta prednosti, ali dalje nije mogao
Siner "zna" recept za Đokovića: Biće to taktička bitka, ali i mentalnaGetty © Shaun Botterill

Janik Siner biće protivnik Novaku Đokoviću u polufinalu ovogodišnjeg Vimbldona – Italijan je pobedio Romana Safijulina, dok je Srbin bio bolji od Andreja Rubljova.

Đoković i Siner do sada su se sastali dva puta, u oba meča trijumfovao je naš igrač, ali je poslednji bio izuzetno dramatičan.

Janik je vodio 2-0 u setovima na istom ovom mestu prošle godine, jedan od onih mečeva koji ga i dalje proganjaju.

"Za početak, treba doći do 2-0. Biće to nesumnjivo potpuno drugačiji meč od onog od prošle godine. On me zna bolje, znam i ja njega bolje. Biće to pomalo i taktička bitka, ali i mentalna, zar ne?", rekao je Siner.

"Kada igrate protiv Novaka uvek je teško, posebno na grend slemu. Ali srećan sam. Boriću se za svaku lopticu, uživaću u svakom momentu. Moram da idem jako i da pokušam da ga nadvladam. Napredovao sam fizički, mnogo sam snažniji, ali i mentalno. Igram mudrije. Videćemo kako će ići."

Na putu do najboljih četiri na turniru, momak iz Južnog Tirola nije imao protivnika iz najboljih 50 na svetu.

"Ne gledam to tako, jer svako ko dođe tako daleko vredi, zar ne? Na primer, Roman je igrao na znatno višem nivou nego što to njegov renking pokazuje (92. mesto). Pobeđivao sam igrače iz vrha na ovim terenima. Tako da, svakom meču i svakom protivniku prilazim sa ispravnim stavom", zaključio je Italijan.

Đoković i Siner igraju polufinale u petak, kada će biti na programu i drugi polufinalni par. Njega će činiti pobednici mečeva Danil Medvedev – Kristofer Jubenks i Karlos Alkaraz – Holger Rune.

Finale Vimbldona u muškoj konkurenciji je u nedelju, a turnir se igra za nagradni fond od 44,7 miliona funti.

image