Sport

"Maratonac" Medvedev - preokret protiv Amerikanca za prvo polufinale Vimbldona

Godinu dana nakon zabrane učešća ruskim teniserima na Vimbldonu, Danil Medvedev je uspeo da stigne na dve pobede do osvajanja prestižnog trofeja
"Maratonac" Medvedev - preokret protiv Amerikanca za prvo polufinale VimbldonaGetty © Mike Hewitt / Staff

Andrej Rubljov i Roman Safijulin eliminisani su u utorak u četvrtfinalu Vimbldona, ali Rusija će svog predstavnika u polufinalu ipak imati.

To je Danil Medvedev, koji je u sredu posle dosta muka savladao Amerikanca Krisa Jubenksa 3:2, po setovima 6:4, 1:6, 4:6, 7:6, 6:1, posle tri sata igre.

Nekada prvi teniser sveta imao je velikih problema sa Amerikancem koji je sve šokirao plasmanom u četvrtfinale na svom prvom Vimbldonu u karijeri. Počelo je dobro za Medvedeva, ali je u drugom i trećem setu Jubenks zaigrao daleko bolje.

Mučio je Medvedeva snažnim servisima i forhendima, ali je Rus uspeo da prelomi meč u taj-brejku četvrtog seta. Posle izjednačenja na 2:2, Amerikanac je ostao bez snage i Medvedev se po prvi put u karijeri plasirao u polufinale Vimbldona.

On će u borbi za finale u petak igrati protiv pobednika meča Karlos Alkaraz - Holger Rune. Medvedev će ostati treći teniser sveta bez obzira na njegov konačni učinak na Vimbldonu, ali bi mogao da se drastično približi vodećem dvojcu - Alkarazu i Novaku Đokoviću.

image