Sport

"Špijunska afera" na Vimbldonu: Alkarazov otac snimao Đokovićev trening

Iako imaju da preskoče još po jednu prepreku, svi u teniskom svetu nadaju se okršaju dvojice najboljih igrača u finalu Vimbldona
"Špijunska afera" na Vimbldonu: Alkarazov otac snimao Đokovićev treningGetty © Julian Finney

Prvi teniser sveta Karlos Alkaraz rekao je da je njegov otac verovatno gledao i snimao trening Novaka Đokovića pred završnicu trećeg grend slema u sezoni.

Mladi Španac prvi put u karijeri se plasirao u polufinale Vimbldona, pobedom nad Holgerom Runeom u tri seta.

Karlitosu su na konferenciji za medije postavili pitanje da li je tačno da je njegov otac snimao Đokovićev trening, na šta je on odgovorio:

"Verovatno je istina. Moj otac je veliki teniski navijač. On ne gleda samo moje mečeve. Dolazi u klub u 11.00 prepodne, a odlazi u 10 uveče, gleda mečeve i treninge svih. To što je imao mogućnost da vidi Đokovića uživo, da, verovatno je istina da je snimao treninge", rekao je Alkaraz.

Svetski "broj 1" ne smatra da je to neka prevelika prednost za njega.

"Mislim da nije. Realno gledano, postoji mnogo video snimaka Novaka Đokovića na svakoj platformi i ne bih rekao da je to neka prednost za mene", zaključio je momak iz Mursije.

Alkarazovog oca srpski mediji u Londonu spazili su kako koristi telefon dok gleda Novaka na treningu u trening centru Aorangi, što su španski mediji pokušali da dovedu u pitanje.

Međutim, sam igrač je to potvrdio, što je britanskim novinarima dalo povoda da pišu o "špijunskoj aferi" na Vimbldonu.

Alkaraz će se u petak u polufinalu sastati sa Danilom Medvedevom, dok je rival Novaku Đokoviću Janik Siner.

Vimbldon se igra do 16. jula za nagradni fond od 44,7 miliona funti.

image