Sport

Đoković u petak u idealnom terminu - za finale Vimbldona protiv Sinera od 14.30

U petak će na programu biti polufinala u muškoj konkurenciji, a prvi na teren će Srbin i Italijan
Đoković u petak u idealnom terminu - za finale Vimbldona protiv Sinera od 14.30Getty © Shaun Botterill / Staff

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće u petak u 14.30 časova na Centralnom terenu protiv Italijana Janika Sinera u polufinalu Vimbldona, saopštili su u četvrtak organizatori turnira.

To znači da će njih dvojica otvoriti program na Centralnom terenu i igrati prvi meč dana. Đoković je drugi teniser sveta, dok je Siner na osmom mestu ATP liste.

Srpski i italijanski teniser odigrali su dva međusobna duela u karijeri, a Đoković je dobio oba meča. On je 2021. slavio na mastersu u Monte Karlu 6:4, 6:2, a prošle godine je savladao Sinera u četvrtfinalu Vimbldona posle velikog preokreta 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Đoković brani titulu na Vimbldonu, pošto je prošle godine u finalu savladao Australijanca Nika Kirjosa. Srpski teniser je sedam puta trijumfovao na trećem grend slem turniru sezone, od čega na poslednja četiri izdanja turnira u Londonu.

Po završetku meča između Đokovića i Sinera biće odigrano drugo polufinale Vimbldona, a sastaće se Španac Karlos Alkaraz i Rus Danil Medvedev.  Finale Vimbldona je na programu 16. jula od 15.00 čaova. Nagradni fond Vimbldona iznosi 44.700.000 funti.

image