Sport

Mendi oslobođen optužbi za silovanje i pokušaj silovanja - igrač Sitija plakao na sudu

Kada je nekadašnji francuski reprezentativac čuo da ga je sud u Češiru oslobodio krivice, Mendi je ostao u suzama nakon procesa dugog skoro tri godine
Mendi oslobođen optužbi za silovanje i pokušaj silovanja - igrač Sitija plakao na suduGetty © Christopher Furlong / Staff

Bivši fudbaler Mančester sitija Benžaman Mendi proglašen je nevinim za optužbe silovanja i pokušaj silovanja.

Francuski reprezentativac je optužen da je silovao 24-godišnju ženu u spavaćoj sobi u svojoj vili vrednoj više miliona funti u Češiru u Engleskoj, u oktobru 2020. godine.

On je takođe optužen za pokušaj silovanja 29-godišnje žene u njegovoj kući dve godine ranije. Mendija, koji je negirao obe optužbe, porota od šest muškaraca i šest žena na sudu u Česteru proglasila je nevinim. Istaknuto je da su susreti bili sporazumni.

Fudbaler je bio u suzama nakon što je čuo presudu, "izlazeći iz suda grleći svoje prijatelje koji su bili ovde da ga podrže", piše "Skaj sports". U saopštenju koje su objavili njegovi advokati navodi se da bi Mendi želeo da se "zahvali članovima porote što su se fokusirali na dokaze u ovom suđenju, a ne na glasine i insinuacije koje su pratile ovaj slučaj".

Rekli su da je Mendi ostao jak skoro tri godine otkako je policija počela da istražuje optužbe protiv njega, ali je proces "neizbežno imao ozbiljan uticaj na njega".

Ranije ove godine fudbaler je proglašen nevinim za seksualne delikte nad više žena, ali porota nije mogla da donese presudu po dvema optužbama.

image