Sport

Vlahović želi u PSŽ, čeka se odluka Juventusa

Dušan Vlahović silno želi ovoga leta da napusti Juventus, zbog čega je započeo pregovore sa Pari Sen Žermenom, pišu italijanski mediji
Vlahović želi u PSŽ, čeka se odluka JuventusaGetty © Valerio Pennicino / Stringer

Interesovanje za srpskog napadača pokazivao je i Čelsi, ali kako je ta opcija otpala, on je odlučio da uzme u obzir ponudu PSŽ, koji je takođe zainteresovan za njega.

Čelnici francuskog i italijanskog kluba su se sreli ranije ove sedmice kako bi obavili prvi sastanak povodom Vlahovićevog transfera.

"Sveci" nisu dali zvaničnu ponudu, već su odlučili da se u narednih par dana između sebe u klubu dogovore koliko mogu da izdvoje za kupovinu reprezentativca Srbije.

Specijalista za fudbalske transfere Fabricio Romano, piše da je Dušan spreman da prihvati ponudu Parižana, ali da ipak o transferu moraju da se dogovore dva kluba.

Spremna zamena

Juventus zbog loše finansijske situacije i raznih kazni "puca po šavovima" zbog čega gleda sve načine pomoću kojih može da rastereti svoj budžet, u kojem glavnu stavku zauzima plata Dušana Vlahovića. 

Sam fudbaler je iz više razloga nezadovoljan u Torinu. Nikako nije mogao da nađe zajednički jezik sa trenerom Masimilijanom Alegrijem, koji ne ume da na pravi način koristi njegov potencijal, zbog čega nije napredovao.

Uz to, klub neće igrati nijedno evropsko takmičenje, što je za ambicioznog Vlahovića, koji tek gradi karijeru, ravno katastrofi.

Zbog toga bi se rastanak između Juventusa i njega desio na obostrano zadovoljstvo, a italijanski klub već zna koga bi doveo umesto njega - Romelua Lukakua. 

Ipak, sve dokle ne proda Vlahovića "stara dama" neće slati zvaničnu ponudu Čelsiju za belgijskog napadača.

image