Sport

"Saga Mirotić" se bliži kraju – Janakopulos bio u Beogradu zbog "koncerta", PAO nudi četiri miliona

Najveća transfer saga tokom izuzetno burnog letnjeg prelaznog roka u evropskoj košarci mogla bi uskoro da dobije epilog
"Saga Mirotić" se bliži kraju – Janakopulos bio u Beogradu zbog "koncerta", PAO nudi četiri miliona© F.S./ATAImages

Nikola Mirotić, jedan od najboljih košarkaša u Evropi, potvrdio je u subotu da ipak neće potpisati za Partizan, iako je bio blizu dolaska među crno-bele posle raskida ugovora sa Barselonom.

Mirotić je na društvenim mrežama objavio da zbog određenih pretnji neće igrati u Srbiji, iako mu je to bila velika želja, dok su ga iz Partizana pozvali da javno otkrije ko mu je pretio.

Dan kasnije, epilog sage mogao bi da bude poznat, pošto je Panatinaikos navodno poslao ponudu od četiri miliona evra po sezoni, javlja "Sportando".

Specijalizovani portal nije objavio dužinu ugovora, niti više informacija o ponudi, ali je dodao da grčki klub pregovara sa igračem Virtusa Tornikeom Šengelijom.

U međuvremenu, evropski mediji otkrili zanimljivu situaciju koja je prethodila pregovorima – predsednik "zelenih" Dimitris Janakopulos boravio je u Beogradu.

"Pogledao sam u 'Ajped' i imao sam 10.000 poruka. Sada prate i naše letove. Rečeno je da sam bio u Beogradu gde sam pregovarao sa Mirotićem. Ne bili smo na koncertu 'Vikenda", izjavio je Janakopulos.

Jasno je da je prvi čovek Panatinaikosa pokušao da zavara trag ovom izjavom, pošto je "Vikend", poznati kanadski pevač, imao koncert u Nici.

PAO želi da se vrati u vrh evropske košarke, pa je pre početka sezone za trenera doveo Ergina Atamana, a u klub su stigli Kostas Slukas, Luka Vildoza, Kostas Adetokumbo, Joanis Papapetru i Matijas Lesor između ostalih, dok bi dovođenje Mirotića "ozvaničilo" šampionske ambicije u Evroligi.

image