Sport

Crveno-beli će biti hit u Ligi šampiona - Zvezda zgromila Fjorentinu, pet golova za 27 minuta igre

Fudbaleri Crvene zvezde vode protiv Fjorentine posle pola sata igre sa 5:0
Crveno-beli će biti hit u Ligi šampiona - Zvezda zgromila Fjorentinu, pet golova za 27 minuta igre© FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Gostovanje Fjorentine u Beogradu se na trenutke dovodilo u pitanje zbog vremenskih neprilika u Italiji, ali je "violu" tek na beogradskoj "Marakani" dočekao pravi tajfun.

Crvena zvezda je za pola sata igre postigla čak pet golova protiv ekipe iz italijanske Serije A, pa će navijači, bez obzira što je reč o prijateljskom meču, sa nestrpljenjem čekati početak sezone i grupnu fazu Lige šampiona.

Olanjinka je otvorio goleadu posle osam minuta igre, a potom je povisio Kraso, dva minuta kasnije.

Mirko Ivanić je bio precizan u 14. minutu, a drugi gol na meču Olanjinka je postigao u 23. minutu.

Bukari je iskoristio penal u 27. minutu, a Zvezda je potom imala još dve fenomenalne prilike - Mitrovićev udarac je zaustavljen na gol-liniji, a potom je stativa sprečila crveno-bele da postignu šesti gol.

Nakon prvog, sadržajnog i neočekivano eksplozivnog prvog dela igre, usledio je nastavak koji je bio potpuno drugačiji.

Nije bilo previše uzbuđenja, a izostala je i bilo kakva odlučnija reakcija gostiju, koji su pretrpeli težak poraz u Beogradu.

Imali su gosti idealnu priliku da postignu utešni pogodak u samoj završnici meča, ali je zicer Kabralu odbranio rezervni golman Popović.

Zvezda je tako, na poslednjoj proveri pred početak nove sezone, pokazala pun potencijala protiv jakog protivnika i ostvarila, iako je reč o prijateljskom susretu, jednu od najvećih pobeda u istoriji.

image