Sport

Barsa ponovo "zagrizla" za Kansela, odlazak Lenglea u Saudijsku Arabiju bi pomogao procesu

Brojni evropski mediji prenose informaciju da je Barselona ponovo veoma zainteresovana za dovođenje desnog beka Žoaa Kansela
Barsa ponovo "zagrizla" za Kansela, odlazak Lenglea u Saudijsku Arabiju bi pomogao procesuGetty © Koji Watanabe

Odlazak Usmana Dembelea, koji bi uskoro trebalo da bude ozvaničen, pokrenuće u Barseloni neka nova poslovanja.

Očekuje se pravi domino efekat u katalonskom klubu u narednom periodu, pošto "Blaugrana" želi da se "otarasi" i Seržinja Desta i Klemona Lenglea.

Za Amerikanca ne postoji nijedan zainteresovani kupac, pa bi Barselona najverovatnije raskinula ugovor sa nekadašnjim članom Ajaksa i Milana.

U slučaju Lenglea, pojavile su se informacije o tome da je Francuz na radaru El Nasra, koji navodno nudi 15 miliona evra.

Lengle se spominje i kao potencijalno pojačanje Totenhema, u kojem je prošlu sezonu proveo na pozajmici, ali smatra se da engleski klub neće nuditi preko sedam miliona evra za štopera.

Ukoliko uspeju da završe ta dva odlazna transfera, Barselona bi svim silama pokušala da dovede desnog beka.

Ogromna želja uprave kluba, kao i Ćavija, jeste Žoao Kanselo, bek Mančester sitija.

Kanselo je polovinu prošle sezone proveo u Bajern Minhenu na pozajmici, ali nemački klub nije želeo da otkupi njegov ugovor.

Prema pisanju katalonskih medija, Barselona će pokušati Kansela takođe da dovede na pozajmicu, koju bi platila 10 miliona evra, portugalskom igraču ponudila ugovor od 14 miliona evra godišnje, a na kraju naredne sezone imala bi pravo otkupa fudbalera za 40 miliona evra.

Pored Kansela, Barsa razmatra još opcija na poziciji desnog beka, a najviše se pominje Ivan Fresnada, mladi član Valjadolida.

image