Sport

Iz finansijskih razloga: Boli želi da proda deo Čelsija

Vlasnik Čelsija Tod Boli spreman je da proda svoj udeo u fudbalskom klubu godinu dana nakon njegovog preuzimanja, navodi Blumberg
Iz finansijskih razloga: Boli želi da proda deo ČelsijaGetty © Alex Davidson / Stringer

Konzorcijum koje se nalazi u vlasništvu američkog biznismena potrošio je više od 750 miliona dolara na transfere igrača prošle sezone da bi izgradio pobednički tim koji, ne samo da nije osvojio ništa, nego je završio na 12. mestu u Premijer ligi, što je najniži plasman u poslednjih 29 godina.

Takođe, "londonski plavci" nisu uspeli da se plasiraju ni u jedno evropsko takmičenje, što je dodatno uticalo na njihov loš budžet.

Boli sada namerava da prikupi oko 500 miliona dolara novih investicija u zamenu za odgovarajući udeo u klubu, navodi izvor.

Čelsi je protekle dve decenije promenio nekoliko vlasnika.

Od 2003. godine klub sa "Stamford Bridža"  bio je u vlasništvu biznismena Romana Abramoviča. U njegove vreme Čelsi je doživeo najveći uspeh u istoriji svog postojanja.

Nažalost, Abramovič je bio primoran da kao ruski državljanin zbog sankcija proda klub, koji je  krajem maja 2022. godine kupio Boli i krenuo da troši nenormalne sume novca na pojačanja bez ikakvog smisla i vizije.

image