Sport

Mitrović zaigrao za Fulam - ništa od Arabije, trener tvrdi da je spreman

Srpski napadač je fizički spreman da bude prvi izbor u napadu Marka Silve na startu nove sezone Premijer lige, koja počinje narednog vikenda
Mitrović zaigrao za Fulam - ništa od Arabije, trener tvrdi da je spremanGetty © Nathan Stirk / Stringer

Fudbaleri Fulama savladali su Hofenhajm 2:1 u prijateljskoj utakmici uoči početka nove sezone Premijer lige, a ovaj susret obeležio je i povratak Aleksandra Mitrovića u tim "kolibara".

Najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije zaigrao je u drugom poluvremenu, prvi put otkako je tražio da napusti klub usled bogate ponude saudijskog El Hilala.

Mitrović je želeo da obezbedi ugovor u Saudijskoj Arabiji vredan oko 25.000.000 evra po sezoni, ali je Fulam želeo da zadrži prvu zvezdu tima.

U meču protiv Hofenhajma, Mitrović je u 68. minutu zamenio Raula Himeneza, strelca prvog gola na meču. Tom prilikom je bilo malo zviždanja Srbinu sa tribina "Krejven kotidža", mada su aplauzi bili daleko brojniji.

Posle meča je menadžer Fulama Marko Silva izjavio da je Mitrović "spreman da igra" i da je igrao 60 minuta u ranijem susretu protiv Hofenhajma, koji je u petak igran bez prisustva publike.

Hofenhajm je u 56. minutu izjednačio preko Griše Premela, dok je pobedu Fulamu doneo Kalvin Bejsi pogotkom u 73. minutu. Fulam će na startu nove sezone Premijer lige igrati naredne subote protiv Evertaon.

image