Sport

Jedan Srbin stiže u Inter, a direktor traži i napadača: Hoće li i Mitrović na "Meacu"?

Vicešampion Evrope krenuo je u potpunu rekonstrukciju tima čiju bi "kičmu" u sledećoj sezoni mogli da čine dvojica srpskih reprezentativaca
Jedan Srbin stiže u Inter, a direktor traži i napadača: Hoće li i Mitrović na "Meacu"?© Dusan Milenkovic/ATAImages

Fudbaler Udinezea i srpski reprezentativac Lazar Samardžić odradiće u četvrtak medicinske preglede, a potom će potpisati višegodišnji ugovor sa Interom.

Prema informacijama poznatog italijanskog insajdera Fabricija Romana, Samardžić će u sredu doputovati u Milano na finalne dogovore sa čelnicima "nerazura".

Dan kasnije na programu su lekarski pregledi, posle čega bi trebalo da bude i predstavljen kao novo pojačanje.

Srpski fudbaler bi trebalo da potpiše ugovor sa Interom do juna 2028. godine, a milanski klub će platiti obeštećenje od 16 miliona evra i poslati Đovanija Fabijana u Udineze.

Samardžić (21) je u Udineze stigao pre dve godine iz Lajpciga za tri miliona evra, a za crno-bele je prošle sezone odigrao 39 utakmica i postigao je pet golova.

Klub sa stadiona "Đuzepe Meaca" tu ne želi da se zaustavi, pa bi za novu sezonu mogao da dovede još jednog igrača čije prezime se završava na "ić".

Sportski direktor Inter Pjero Ausilio izjavio je da će Inter do kraja prelaznog roka pokušati da angažuje kvalitetnog napadača.

Inter je želeo da angažuje dosadašnjeg napadača Vest Hema Đanluku Skamaku, koji je na kraju prešao u Atalantu.

Milanski klub je zainteresovan za centarfora Arsenala i američkog reprezentativca Folarina Baloguna, koji je navodno dobio ponudu da pređe u Monako. Arsenal traži 50 miliona evra za američkog fudbalera.

"Potreban nam je fudbaler koji može da postiže golove. Balogun je jedan od igrača koji bi mogao da pređe u naš klub, ali on nije jedini fudbaler za koga smo zainteresovani", istakao je Ausilio.

Izbor bi mogao da padne na najboljeg strelca u istoriji "orlova" – Aleksandra Mitrovića.

"Mitrogol" je na izlaznim vratima Fulama, a iako mu je propao višemilionski transfer u El Hilal iz Saudijske Arabije, gotovo izvesno će napustiti London, iako se nedavno priključio treninzima "kotadžera".

Prethodno su se pojavile informacije da je ljut na upravu kluba i da je poručio najbližima da nikada više neće obući dres Fulama.

Nekadašnji napadač Partizana, Anderlehta i Njukasla na radaru je Intera koji je već krenuo u "ofanzivu".

Čelnici italijanskog velikana prvo su poslali ponudu od 35 miliona evra, što je Fulam glatko odbio uz obrazloženje da ofanzivac vredi daleko više i da je odbijena i bolja ponuda kluba iz Saudijske Arabije.

Ipak, italijanski mediji navode da Inter neće odustati i da sprema novu ponudu za njega.

image