Sport

Kraj i za Medvedeva - Đokoviću se čisti put ka finalu, revanš Zvereva

Nemac je uspeo da stigne do sedme pobede u karijeri protiv nekadašnjeg osvajača Ju-Es opena
Kraj i za Medvedeva - Đokoviću se čisti put ka finalu, revanš Zvereva© Tanjug/Frank Gunn/The Canadian Press via AP

Još jedno u nizu iznenađenja na masters u Sinsinatiju i još jedno veliko ime iz polovine žreba završilo je učešće.

Danil Medvedev je izgubio meč trećeg kola turnira u Ohaju, pošto ga je savladao njegov sve veći rival Aleksander Zverev - 2:1, po setovima 6:4, 5:7, 6:4.

U zanimljivom okršaju koji je trajao dva i po sata, Nemac je uspeo da savlada Rusa i tako skloni sa puta još jednog favorizovanog igrača, potvrdivši da se Medvedev ove sezone na severnoameričkoj turneji ne nalazi u pravoj formi.

Rano je ispao i u Torontu, sada je Zverev uspeo da značajno podigne nivo igre nakon pto je prošle sedmice doživeo jednočasovni debakl protiv Davidoviča Fokine (osvojio tek tri gema) i smanji zaostatak u međusobnim duelima na 9:7 za Medvedeva.

Ovo je prva pobeda Zvereva nad ruskim teniserom posle tri uzastopna poraza i tek druga od 2019. godine. Zverev će sada u četvrtfinalu igrati protiv francuskog veterana Adrijana Manarina.

U toj polovini žreba se nalazi i Novak Đoković. Ukoliko Srbin savlada u noći između četvrtka i petka Gaela Monfisa, igraće protiv Dušana Lajovića i Tejlora Frica, a nakon toga bi usledilo polufinale protiv Zvereva ili Manarina.

Inače, osim Medvedeva, u toj polovini žreba već su ispali i Janik Siner i Holger Rune.

image