Sport

Đoković: Pomešana su osećanja zbog načina pobede, nadam se prekidu Monfisove serije

Srpski teniser Novak Đoković, izjavio je da ima pomešana osećanja povodom načina na koji je savladao Davidovič Fokinu, kao i da se nada prekidu serije svog narednog rivala u Sinsinatiju
Đoković: Pomešana su osećanja zbog načina pobede, nadam se prekidu Monfisove serijeGetty © Matthew Stockman

Novak je do plasmana u osminu finala turnira u Ohaju, došao nakon što mu je Španac Davidovič Fokina predao meč posle prvog seta.

"Na mreži mi je rekao da se radi o povredi donjeg dela leđa. Nije se oporavio od toga, ali nadam se da će biti u redu za Njujork. Nije dobro zbog publike, očekivali su da vide meč. Nadam se da mogu da gradim svoju formu iz dana u dan i da dižem nivo", rekao je Novak.

Srpski teniser istakao je da su osećanja pomešana.

"Lepo je vratiti se na Tur sa pobedom, ali malo su pomešana osećanja s obzirom da mi je protivnik predao meč. Nadam se da će se što pre oporaviti, da nije previše ozbiljna povreda. Meni je drago što sam se vratio u Ameriku, što imam ponovo priliku da igram ovde pred publikom koja voli tenis. Vežu me neka lepa sećanja i uspomene na ovaj teren, nadam se da će sutra biti još bolje", rekao je Đoković.

Naredni protivnik drugog reketa sveta je Gael Monfis sa kojim ima sjajan skor 18-0.

"Sjajan momak, jako ga poštujem, volim kao osobu. Puno uživanja i zabave daje navijačima, jedan je od najharizmatičnijih igrača, imali smo dosta mečeva na Turu. Vratio se, borio se sa povredama, možda bolje igra nego ikada. Svi govore o mojim godinama, ali i on je star kao i ja", nasmejao se Novak.

"Očigledno je imao velike pobede poslednjih nekoliko nedelja. Da, nadam se da više neće pobeđivati ove nedelje", rekao je uz osmeh Đoković.

Meč između Đokovića i Monfisa na programu je u noći između četvrtka i petka od 02.30 po srednjeevropskom vremenu.

image