Sport

Novak: Podižem nivo igre u svakom meču – to je ono što želim

Dobre igre i ubedljive pobede u Sinsinatiju mogu samo da raduju Đokovića, koji ističe da želi da tempira formu tako da vrhunac dostigne u Njujorku
Novak: Podižem nivo igre u svakom meču – to je ono što želimGetty © Matthew Stockman

Najbolji srpski teniser Novak Đoković bio je prezadovoljan posle plasmana u polufinale u Ohaju i ubedljivog trijumfa nad Tejlorom Fricom.

Đoković je posao protiv 11 godina mlađeg Amerikanca završio za sat vremena pobedivši rezultatom 6:0, 6:4.

"Mislim da sam odigrao zaista fenomenalan meč, pogotovo u prvom setu. Savršen set zaista, bez mnogo grešaka. Odmah sam krenuo veoma čvrsto sa osnovne linije, naterao ga da pravi dosta grešaka, on je bio malo nervozniji na početku", počeo je Đoković.

"Onda sam odigrao malo slabiji prvi gem drugog seta, dao mu brejk i onda je on, da kažemo, malo oživeo i počeo bolje da igra. Međutim, od 2:4 sam odigrao četiri vrlo solidna gema, naterao ga da bude u reliju posle svake prve serve koju je ubacio. Trudio sam se da diktiram tempo sa osnovne linije. Odličan meč, radujem se sledećem izazovu."

Novak je u sedmom međusobnom okršaju sa Amerikancem došao do sedmog trijumfa i nastavio pohod ka tituli, koja bi mu omogućila povratak na prvo mesto na ATP rang-listi.

Fric nije imao oružja da se odupre našem asu, koji i dalje ima samo dva izgubljena seta u navedenim mečevima.

"Naravno da za pripremu meča gledam prethodne duele sa protivnikom. Znao sam njegovu igru dobro, ali svaki meč je novi izazov. Ovde se nismo do sada sastajali. Očekivao sam da će imati dosta podrške publike. Odigrao sam gotovo savršeno, bez mane taj prvi set."

Masters u Sinsinatiju poslednja je provera pred Ju-Es open, koji je na programu od 25. avgusta do 10. septembra.

"Iz meča u meč je sve bolje, to je nešto što želim. Svakog dana radim na tome, dižem nivo za još malo. To se dešava tokom turnira. Svaki dan je sve bolji osećaj na terenu, nadam se da ću tim putem nastaviti", zaključio je Đoković.

U borbi za plasman u finale Đoković će igrati sa Nemcem Aleksandrom Zverevom, koji je prethodno eliminisao Adrijana Manarina.

Srbin i Nemac su odigrali 11 međusobnih mečeva i Nole vodi 7-4. Zverev je dobio dva od prethodna tri meča, uključujući i poslednji 2021. u polufinalu Završnog turnira u Torinu 7:6 (7:4), 4:6, 6:3.

image