Sport

Kako je Čelsi doneo Čukaričkom rekordni prihod od transfera

Srpski golman Đorđe Petrović postaće novi čuvar mreže Čelsija i preseliti se u redove premijerligaša
Kako je Čelsi doneo Čukaričkom rekordni prihod od transferaGetty © Tasos Katopodis / Stringer

Golman Nju Ingland Revolušna, a nekadašnji "broj 1" Čukaričkog i IMT-a, na pragu je da ostvari transfer vredan 16.000.000 evra nakon što su dva kluba došla do dogovora.

Petrović će tako postati najskuplje plaćeni srpski golman u istoriji, a sve nakon što je Čelsi odlučio da baš on bude njihov novi rezervni čuvar mreže. Čitav posao bi u sredu mogao da bude završen, kada bi 23-godišnjak trebalo da obavi lekarske preglede.

Mladi čuvar mreže je prošle godine sa Banovog brda prešao u Nju Ingland revolušn za 900.000 evra, a u tom ugovoru je postojala i klauzula da 20 odsto od naredne prodaje pripadne "brđanima".

Kako se pominje cifra od 16 miliona evra koliko je tim iz Londona spreman da plati usluge povremenog reprezentativca Srbije, prostom računicom stižemo do 3,2 miliona evropskih novčanica koje treba da pripadnu Čukaričkom.

Pomenutih 16 je osnova, dok bi Nju Ingland mogao da zaradi još dva ukoliko Petrović ispuni određene bonuse.

Petrović bi trebalo da potpiše ugovor do 2030. godine.

Srbin će ujedno postati i prvi golman iz MLS lige koji je plaćen više od 10 miliona evra, čime je oboren rekord Gabrijela Slonina, koji je prošlog leta za oko devet miliona evra prešao u takođe Čelsi.

Što se srpskog kluba tiče, iako prodaja nije direktna, nadmašuje transfere Slobodana Tedića, Dimitrija Kamenovića i Nikolu Petkovića, koji su odlazili za po tri miliona evra.

image