Sport

Salah vratio snagu Liverpulu - rešio derbi protiv Totenhema

Fudbaleri Liverpula stigli su do vrednog trijumfa na gostovanju u Londonu.
Salah vratio snagu Liverpulu - rešio derbi protiv TotenhemaGettyimages.ru © Catherine Ivill

Fudbaleri Liverpula konačno su upisali trijumf u Premijer ligi, pošto su u nedelju uveče u derbiju 15. kola savladali Totenhem 2:1.

Junak pobede „redsa“ bio je Mohamed Salah, koji je sa dva pogotka u prvom poluvremenu doneo Liverpulu veliku i, ispostaviće se, nedostižnu prednost.

Liverpul je posle važne pobede 2:0 protiv Napolija u Ligi šampiona protekle sedmice uspeo da posle dva uzastopna poraza u domaćem šampionatu konačno stigne do nova tri boda i tako skoči na osmu poziciju na tabeli.

U timu Jirgena Klopa odlično se pokazao i Darvin Nunjez, letošnje pojačanje kluba, koji je asistirao Salahu za prvi pogodak, dok je Hari Kejn u drugom delu igre uspeo samo da smanji zaostatak Totenhema i da nadu u povratak u igru.

To se na kraju nije desilo, pa je tim Antonija Kontea upisao već treći poraz u Premijer ligi u poslednja četiri susreta. Ipak, zahvaljujući rezultatima iz ranijeg dela sezone, ali i porazu Mančester junajteda protiv Aston Vile (1:3), uspeli su da zadrže četvrto mesto sa 26 osvojenih bodova.

Liverpul u narednom kolu 12. novembra dočekuje Sautempton, dok će istog dana Totenhem ugostiti Lids.

Standings provided by Sofascore

image